γιατί στην Κύπρο δεν γίνονται χοτσποτ;

0
γράφει ο Νίκος Β.

Στην μεταπολίτευση της δεκαετίας του ‘90 ξεκίνησε η πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών εντός του ελληνικού κράτους. Τους Αλβανούς και τους Βορειοηπειρώτες “του Σαμαρά”, διαδέχτηκαν οι Πακιστανοί κι οι Νιγηριανοί “του Σημίτη”, οι λοιποί Αφρικανοί “του Καραμανλή” και αργότερα οι ποικίλοι ισλαμιστές της “τρόϊκας Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα”. Συμπεραίνει κανείς αβίαστα πως όλοι οι κυβερνήτες μας ανεξαιρέτως υπήρξαν πιστοί στο δόγμα της προδιαγεγραμμένης εθνομιξίας της εθνικά καθαρότερης χώρας στην Ευρώπη. Η διαφορά μεταξύ τους έγκειται μόνον στην διαχείριση της εθνο-αποδόμησης και του εποικισμού του Ελλαδικού χώρου. Οι Αλβανοί εισέβαλαν στην χώρα μας και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αυτό-απασχολούμενοι και διέμεναν φυσιολογικά σε κατοικίες όπως οι υπόλοιποι Έλληνες. Παρομοίως συνέβαινε με τους Πακιστανούς και τους Αφρικανούς οι οποίοι εργαζόντουσαν σύντομα μετά την άφιξή τους σε αδήλωτες εργασίες ή στο παραεμπόριο και διέμεναν ομαδικά σε διαμερίσματα ή και σε κοντέϊνερ εντός των χώρων εργασίας τους.

Αυτό που συμβαίνει τα χρόνια του μνημονίου και ιδιαίτερα μετά το 2012 όταν επινοήθηκε η τζιχαντική λέλαπα στην Συρία και στο Ιράκ, είναι ανεπανάληπτο: Οι Ισλαμιστές της Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν και Αφρικής αποβιβάζονται καθημερινά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με λέμβους αποκλειστικά από τα τουρκικά παράλια μέσω της θαλάσσιας οδού. Η υποδοχή και η καταγραφή των εκατοντάδων ξένων γίνεται από τις διαβόητες ΜΚΟ που είναι αλλοδαπούς προέλευσης συνήθως και αυτές, χρηματοδοτούμενες από την Ευρώπη και επιβλεπόμενες από την ελληνική κυβέρνηση. Ακολούθως στεγάζονται σε οργανωμένους χώρους υποδοχής που πρόκειται για σύγχρονους καταυλισμούς αποτελούμενους από αντίσκηνα ή κοντέϊνερ με τις βασικές οικιακές ανέσεις. Την φύλαξη των καταυλισμών ή χοτσποτ, ο νεοπαγής όρος που η αριστερά του Τσίπρα επέβαλλε στην καθημερινότητά μας, ανέλαβε ο ελληνικός στρατός. Το υπουργείο εθνικής άμυνας είναι υπεύθυνο επίσης και για την σίτισή τους, προσφέροντας ατομικές μερίδες σε ανεξαιρέτως όλους τους λαθρομετανάστες για όποιο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα.  

Η αριστερά του Σόρος, με συγχωρείτε του Τσίπρα, αλλά και οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί των Σαμαρο-Βενιζέλο-Μητσοτάκηδων επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την ενσωμάτωση των αλλογενών, αλλο-θρήσκων, αλλο-πολίτιστων και ξενόγλωσσων τυχοδιωκτών μεταναστών, ιδρύοντας ακόμη και εξειδικευμένο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής! Χρησιμοποίησε αυθαίρετα και υποτιμητικά κατά την γνώμη μου, για την επικοινωνιακή προσέγγιση του φιλάνθρωπου εγχειρήματος της την λέξη χοτσποτ, αφού ο όρος αυτός έως τότε ήταν τεχνολογικός και χρησιμοποιούνταν διεθνώς για να προσδιορίσει τα σημεία ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο (wifi hotspot) ή επίσης τα σημεία τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος (summer hotspot, meeting hotspot). 

Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν η ανάγνωση του περιεκτικού βιβλίου του Πάνου Μυρτιώτη "ο Άθλος". Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και στο 1974, λίγοι ασφαλώς Ελλαδίτες, όλοι όμως οι Κύπριοι γνωρίζουν την Υ.Μ.ΑΠ.Ε και το ανεκτίμητο έργο της. Ιδρύθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα του Αττίλα 2 και της μαζικής εκτόπισης όλων των χριστιανών Κυπρίων από την βόρεια Κύπρο και τις πατρογονικές εστίες τους, προς την ελεύθερη Νότια Κύπρο. Στελεχώθηκε από Κυπρίους τεχνοκράτες και επιστήμονες και αποστολή της ήταν να ανακουφίσει με τον πλέον άμεσο και ολοκληρωμένο τρόπο την επισιτιστική, ιατρική, ψυχολογική και οικιστική κρίση των 200.000 Κυπρίων αδελφών τους που ξεριζώθηκαν βίαια και παράνομα από την βάρβαρη τουρκική εισβολή που σχεδιάστηκε μεθοδεύτηκε και πραγματοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία των Τούρκων, Αμερικανών και Ισραηλινών, δυστυχώς με την αψυχολόγητη και εξωφρενική αφορμή του ελλαδικού πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Μακαρίου, λίγες ημέρες μόλις πριν την ανενόχλητη εισβολή των προαιώνιων εχθρών μας.

Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Ποια θα ήταν η αντίδραση των Κυπρίων εάν τους πρότειναν να δημιουργήσουν και εκείνοι ένα χοτσποτ φιλοξενίας αορίστου χρόνου για ισλαμιστές εποίκους από την αγαπημένη τους Τουρκία; Ας προτείνει κάποιος στους Κυπρίους να φιλοξενήσουν και να χρηματοδοτήσουν με μισθούς όπως ανακοινώθηκε στην Ελλάδα, τους μουσουλμάνους συνανθρώπους τους που κατέφυγαν στην Τουρκία ως πρόσφυγες του συριακού πολέμου και επιθυμούν να βρουν μία καλύτερη ζωή στο πολιτισμένο και ειρηνικό νησί τους. Ας πει κανείς στους Κυπρίους να ψηφιστεί ένας “αντιρατσιστικός” νόμος που να απαγορεύει την εκφορά γνώμης για εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες. Ας ζητήσει κάποιους από τους Κυπρίους να αναγείρουν με κρατικά έξοδα ένα ισλαμικό τέμενος στην Λευκωσία, δίπλα π.χ. στον τύμβο της Μακεδονίτισας, όπου αναπαύονται οι Έλληνες νεκροί του πολέμου του 1974. Λέτε να το δεχτούν ή μήπως θα το απορρίψουν παμψηφεί ως ύβρη κατά της ιστορίας τους και των Κυπρίων αδελφών τους, των αληθινών προσφύγων που ξεριζώθηκαν από την βόρεια Κύπρο για να αντικατασταθούν παράνομα ακόμη και έως σήμερα από Τούρκους εποίκους;

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Ελλαδιτών και Κυπρίων: Η ιστορική μνήμη εξασθένησε στην μητροπολιτική Ελλάδα αφού πέρασαν 195 χρόνια μετά την εθνεγερσία εναντίον του Τούρκου κατακτητή. Πέρασαν 119 χρόνια από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Πέρασαν 104 χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους εναντίον Τούρκων και Βουλγάρων. Πέρασαν πάνω από 90 χρόνια από την μικρασιατική εκστρατεία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Μετά το πέρας των εμπόλεμων συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο έθνη, οι Τούρκοι φρόντιζαν πάντοτε να μας υπενθυμίζουν την αχόρταγη όρεξή τους να ξεριζώσουν τον ελληνισμό από τις εστίες του. Πέρασαν 71 χρόνια μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Πέρασαν τέλος 42 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. 

Ο πόλεμος συμπαράστασης στους αδελφούς Κυπρίους ματαιώθηκε και δεν τον δώσαμε ποτέ. Εάν οι Ελλαδίτες είχαμε πολεμήσει τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Εάν η Ελλάς είχε συνδράμει την Κύπρο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της επιστράτευσης, οι Έλληνες στην μητροπολιτική Ελλάδα θα είχαμε συντηρήσει το ένστικτο της εθνικής αυτοσυντήρησης! Αυτό το ένστικτο πλέον αντικαταστάθηκε με το ταπεινό ένστικτο της επιβίωσης και της οικονομική ενασχόλησης. Ο Ελλαδίτης σίγουρα Ξ€ΧΑ$Ε. Ο Κύπριος όμως ΟΧΙ ακόμη.


Ιδού τα ελληνικά χοτσποτ του 1974 στην Κύπρο

Σήμερα υπάρχει μόνό ένας καταυλισμός - χοτσποτ στην ελεύθερη Κύπρο, επειδή από τα κατεχόμενα πέρασε ένας μικρός αριθμός ισλαμιστών προσφύγων. Αυτοί προήλθαν φυσικά από την Τουρκία περνώντας στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Το χοτσποτ αυτό δύσκολα θα το ακούσει κανείς αφού βρίσκεται μακριά από πόλη στην περιοχή της Λεμεσσού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...