1ος δρόμος Μικράς Ασίας

0

γράφει ο Νίκος Β. 

10 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 22:00. 
Νέα Κίος Αργολίδος, η μοναδική πόλη στην Πελοπόννησο που κατοικείται από ξεριζωμένους Έλληνες Μικρασιάτες. 
Ο Σωτήρης Σωτηρίου δρομέας υπεραποστάσεων και Μικρασιάτης ο ίδιος, εμπνεύστηκε και υλοποίησε με την βοήθεια έμπειρων συνεργατών, δρομέων και τοπικών φορέων τον μοναδικό αυτόν αγώνα. Ο ίδιος γράφει: 

105 βραδινά χιλιόμετρα, 90 εθελοντές, μοτοσυκλέτες ασφαλείας και επόπτες από την Νέα Κίο μέχρι τον τερματισμό στα Μέγαρα! Η πορεία, η ανοχή στο πόνο, οι κακουχίες μα και η προσπάθεια να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο με σκοπό να φτάσουμε στο μηδέν ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή, δείχνουν την πραγματική αξία που πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς μέσα από τον δικό του αγώνα, τον δικό του δρόμο, τον πρώτο δρόμο Μικράς Ασίας.



Νομοί Αργολίδος, Κορίνθου, Αττικής.
Πρώτη φορά έτρεξα νυκτερινό αγώνα δρόμου και μάλιστα μία υπεραπόσταση. Ο πρωτοφανής πόνος στα πόδια μου αντισταθμίστηκε από την ικανοποίηση του τερματισμού και τις όμορφες εικόνες της διαδρομής, ιδιαίτερα από την χαραυγή στους Άγιους Θεοδώρους έως τον τερματισμό. Η θέλησή μας νικά την λογική και τις δυνατότητές μας, κτίζοντας συνεχή νέα επίπεδα αντοχής. Προσωπικά εκτός από την σωματική προετοιμασία, επιστράτευσα και την ψυχολογική παρότρυνση να συνεχίσω χαμογελώντας, όσο νυσταγμένος ή κουρασμένος και να ήμουν.







το νύχι του ποδιού που "απογειώθηκε"
Ευχαριστώ τους εθελοντές που μας συνέδραμαν στους σταθμούς τροφοδοσίας και ιδιαίτερα τα γνώριμα πρόσωπα που ήρθαν από την Αθήνα και ξενύχτησαν για χάρη μας. Ευχαριστώ ακόμη και τα 3 αγριόσκυλα που με τόνωσαν όταν μου επιτέθηκαν στον ισθμό της Κορίνθου και τα διυλιστήρια της Μότορ Όϊλ! Η νέα αγωνιστική εμπειρία αυτή μου έδειξε πως ο άνθρωπος μπορεί να ανεβάζει τον προσωπικό του πήχυ ακόμη και όταν η λογική του φωνάζει πως δεν γίνεται να το καταφέρει. Οι φουσκάλες στα δάκτυλα των ποδιών μου όμως και τα δύο νύχια "απογειώθηκαν" μαζί τους θα μου θυμίζουν πως όσο καλά και να προετοιμαστεί κανείς, υπάρχει πάντοτε ο αστάθμητος παράγων που θα τον συνετίσει και τον διδάξει για την επόμενη φορά! 

Ευ Αγωνίζεσθαι...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...