οι κόκκινες μούμιες στα σχολεία με εγκύκλιο Φίλη

0
γράφει ο Νίκος Β.


Νέα ήθη στα δημόσια σχολεία από φέτος με υπογραφή Φίλη. Αυτή είναι η φετινή εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας που προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα της αριστερής προπαγάνδας στην κατ' εξοχήν εθνικιστική εορτή της εποποιίας της 28ης Οκτωβρίου 1940:
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία την παραμονή της εθνικής επετείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω διατάξεις, παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολικών μονάδων όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν μαρτυρίες επιζώντων του Αλβανικού Έπους, καθώς και επιζώντων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Στο σχολείο των παιδιών μου την Πέμπτη πρωί οι γονείς ήρθαμε αντιμέτωποι για πρώτη φορά με ένα αποκρουστικό θέαμα στην έναρξη της καθιερωμένης σχολικής εορτής για την επέτειο του ΟΧΙ. Μια γηραιά κυρία επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σχολείο μας για να εξιστορήσει τις προσωπικές της αναμνήσεις από την εποχή εκείνη. Η καλεσμένη εξωσχολικός ήταν η κα Αθηνά Λάτση εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ όπως αναγραφόταν στο εορταστικό πρόγραμμα που μας διαμοιράστηκε. Αυτό που δεν αναγραφόταν στο πρόγραμμα, αλλά ο διευθυντής συμπλήρωσε προφορικά στον πρόλογό του, ήταν και η ιδιότητά της ομιλήτριας ως αγωνίστριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος ΔΣΕ. Η επισήμανση αυτή αλλά και το επίθετό της ενεργοποίησε αμέσως την μνήμη μου και θυμήθηκα τα ανοσιουργήματα του 11ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης προ διετίας, οπότε και αποφάσισα να απομακρύνω τα παιδιά μου και να τα φέρω στο 2ο δημοτικό σχολείο.



Σέβομαι όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μου, πόσο μάλλον μία αυτόπτη μάρτυρα η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, θέλω να πιστεύω, να ενημερώσει τα τέκνα μου και τους συμμαθητές τους πάνω στα ιστορικά γεγονότα της εθνικής μας εποποιίας. Δεν θα σταθώ στον λόγο της τον οποίο παρακολούθησα έως του σημείου που χρέωσε εξολοκλήρου την εθνική αντίσταση στο ΚΚΕ. Από εκεί και ύστερα εγκατέλειψα την αίθουσα αηδιασμένος και εξαιτίας των αναμνήσεών μου από το προηγούμενο δημοτικό σχολείο και την θητεία της κόρης της Βιολέτας Λάτση στο προεδρείο του συλλόγου γονέων. Δείτε τα πεπραγμένα της σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ. Δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ και να κατηγορήσω την κα Αθηνά Λάτση ως ανιστόρητη εφόσον πρόκειται για παλαίμαχο στέλεχος του ΚΚΕ και ως εκ τούτου η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας είναι συνειδητή της επιλογή. Άλλωστε η ίδια δεν πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση επειδή ήταν νεοτάτη όπως παραδέχθηκε, συνεπώς οι γνώσεις της για την Εθνική Αντίσταση προέρχονται είτε από βιβλία είτε από τον σύζυγό της και τον πεθερό της, όπως και μας είπε σχετικά. Ο ΔΣΕ για τον οποίο η κα Λάτση είναι υπερήφανη, έβαλε σε εφαρμογή το 1948 το τερατώδες σχέδιο του "παιδοφυλάγματος" κατά το ίδιο το ΚΚΕ ή παιδομαζώματος κατά τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Μέσα σε 1 χρόνο ξεσπίτωσε με την βία 28.000 Ελληνόπουλα στέλνοντάς τα στους "κομμουνιστικούς παραδείσους" μακριά από τους γονείς τους, να εξυμνούν τον Στάλιν. Φρονώ επίσης πως κατά την πρόσφατη περίοδο της μεταπολίτευσης το ΚΚΕ ξανάρχισε νόμιμα ένα ιδεολογικό παιδομάζωμα πλην όμως νομότυπο. Αυτή την φορά δίχως την χρήση βίας αλλά με τον πακτωλό χρημάτων και την πανίσχυρη βιομηχανία της προπαγάνδας που διαθέτει. Οι εκπαιδευτικοί κι οι γονείς έχουμε το χρέους να προτάξουμε την ιστορική αλήθεια φράζοντας τον δρόμο στο ψεύδος. "Ουδέν ψευδές να λέγει, ουδέν αληθές να σιωπά".


Η παρουσία της κας Αθηνάς Λάτση και άλλων "κόκκινων μουμιών" στις σχολικές εορτές των δημόσιων σχολείων είναι τα νέα ήθη του υπουργείου της κομμουνιστικής συγκυβέρνησης. Η επέτειος του ΟΧΙ που εκστόμισε ο κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς την 28ης Οκτωβρίου 1940 στους κατακτητές και μετουσίωσε σε εποποιία σύσσωμος ο ελληνικός λαός, πρέπει πάσει θυσία να μεταλλαχθεί σε άθλο και θρίαμβο του αντάρτικου στρατού του ΚΚΕ. Με την διαφορά πως τα στελέχη και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ζαχαριάδης, καλούσε τους Έλληνες φαντάρους να μην συμμετάσχουν στον κατακτητικό πόλεμο του μοναρχοφασίστα Μεταξά εναντίον της Αλβανίας τον Οκτώβριο του 1940! Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως υπάρχει ο πραγματικός σύνδεσμος των ομάδων Εθνικής Αντίστασης ΠΣΕΑΟ που εκπροσωπεί 13 διαφορετικές αντιστασιακές οργανώσεις, αντί για την ΠΕΑΕΑ που εκπροσωπεί τις εξής…μία: το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ. Εννοείται ασφαλώς πως όλες οι υπόλοιπες αντιστασιακές οργανώσεις της εποχής χαρακτηρίζονται συλλήβδην ταγματασφαλίτες από το ΚΚΕ, του Ελληνικού Στρατού συμπεριλαμβανομένου! Προφανώς όμως ο ΠΣΕΑΟ δεν επιχορηγείται από το κράτος ή κάποιο κόμμα όπως η ΠΕΑΕΑ με αποτέλεσμα να είναι παντελώς άγνωστος ακόμη και στο διαδίκτυο. Πώς λοιπόν να αναζητηθεί κάποιος εκπρόσωπός του για να μιλήσει στις σχολικές εορτές για την πραγματική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στην περίοδο της κατοχής; 

Μοιραία οι διευθυντές των σχολείων που θα αναζητήσουν τελευταία στιγμή κάποιον επιζώντα ή εκπρόσωπο οποιασδήποτε αντιστασιακής οργάνωσης θα πέσουν επάνω στα καλοδιατηρημένα γραφεία της ΠΕΑΕΑ και τις "κόκκινες μούμιες που αντιστάθηκαν στους Ναζί και τους Άγγλους ιμπεριαλιστές για να απελευθερώσουν την Ελλάδα το 1944". Το παιχνίδι του Φίλη είναι δυστυχώς στημένο από τα αποδυτήρια. Νικήτρια είναι πάλι η κόκκινη προπαγάνδα. Χαμένη είναι ξανά η εθνική μνήμη και η διάδοση της ιστορικής αλήθειας στα ελληνόπουλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...