η αρχή του φθινοπώρου και το τέλος της μεταπολίτευσης

0
γράφει ο Νίκος Β.

γιγαντώνονται πάντα το καλοκαίρι
Η 21η Σεπτεμβρίου 2015 δηλαδή η επόμενη μέρα των εκλογών, σηματοδοτεί το τέλος του χειρότερου καλοκαιριού που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Συμβολίζει επίσης και την απαξίωση, το τυπικό τέλος της μεταπολίτευσης που πνίγηκε μέσα στα ψεύδη της, με αποκορύφωμα το Όχι στα ευρωπαϊκά μνημόνια να γίνει Ναι από την συγκυβέρνηση Τσίπρα, στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ο νέος πολιτικός γάμος της "άπιστης" ΝΔ που μετά το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ θα παντρευτεί το ψευτο - ΣΥΡΙΖΑ, έχει πανθομολογηθεί και ετοιμάζεται ήδη η γαμήλια δεξίωση στα κανάλια.


η Γιάννα και η κόκα κόλα πάνε με όλα
Έως τις 20 Σεπτεμβρίου όμως πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Λέγεται πως όποιος δεν έχει να πει τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο, τότε φωνάζει για να εντυπωσιάσει το ακροατήριο. Έτσι και τα αριστερά αποτυχημένα κόμματα φωνάζουν αφισοκολλώντας έως και τα πεζοδρόμια, χωρίς καμία επίφαση νομιμότητας ως συνήθως. Έχει θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει "ξεμπερδεύουμε με το παλιό - μόνο μπροστά" αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεμπερδέψει το μυαλό του Έλληνα πολίτη από την πλάνη του για την "αριστερή διακυβέρνηση" και να τον σπρώξει μπροστά προς τον εθνικό γκρεμό με το 3ο μνημόνιο και τη λαθρομετανάστευση. Έχει θράσος να προπαγανδίζει το ΚΚΕ το σύνθημα "τους δοκίμασες", εννοώντας τους ύστατους διαχειριστές χρέους τους ΣΥΡΙΖΑίους που απέτυχαν παταγωδώς, αποσιωπώντας όμως το γεγονός πως τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης προέρχονται από την ΚΝΕ και λοιπά φυτώρια του ελληνικού κομμουνισμού.

Η νέα φουρνιά των απατημένων συμπολιτών μας που ψήφισαν τον Ιανουάριο την πρώτη φορά αριστερά, όχι ιδεολογικά αλλά ωφελιμιστικά, αφού συνωστίσθηκε στην σειρά των ΑΤΜ τον Ιούλιο, στις 20 Σεπτεμβρίου θα συνωστισθεί στα εκλογικά παραβάν, ξανά με συναισθήματα οργής. Οι ψηφοφόροι αυτοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν ξανά στα καθεστωτικά κόμματα διαπλοκής, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε και να ξαναδώσουν την διερευνητική ψήφο στο ΠΟΤΑΜΙ που θέλει να μας παρασύρει στον καταρράκτη της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης". Ασφαλώς δεν θα ψηφίσουν και τον "στρατηγό" Καμμένο και τους ΑΝΕΛ της συντομότερης συγκυβέρνησης - παρωδίας που παρακολουθήσαμε ποτέ!

Για να μην πείτε πως πλήττουμε κιόλας
Αντίθετα κάποιοι συμπολίτες μας θα πλανευτούν και θα εμπιστευθούν τους "μετανοημένους" Λαφαζάνη και Κωσταντοπούλου της "πατριωτικής αριστεράς" και της γοητευτικής δραχμής, που στήριξαν με νύχια και δόντια τον Τσίπρα έως ότου τους ανατεθεί η νέα τους αποστολή, αυτή της αποχώρησης για να γίνουν το νέο εκλογικό ανάχωμα. Σίγουρα κάποιοι συμπολίτες μας θα ψηφίσουν τον γραφικό Λεβέντη επιλέγοντας τον ακίνδυνο από τους επικίνδυνους, νοσταλγώντας τα νεανικά τους χρόνια που διασκέδαζαν εμπρός από την οθόνη τους παρακολουθώντας τον γραφικό πρόεδρο να τα χώνει στους ΠΑΣΟΚοΝουΔου από το ιδιωτικό του κανάλι 67! Σίγουρα πολλοί αστοί της πατριωτικής δεξιάς (αφού υπάρχουν και πολλοί οπαδοί της φιλελεύθερης νεοταξίτικης ΝΔ που δεν αλλάζουν), θα ριζοσπαστικοποιηθούν υποστηρίζοντας την Χρυσή Αυγή, μην έχοντας τίποτα άλλο να χάσουν πέρα από τα χρέη τους! Έτσι κι αλλιώς την πατρίδα τους, την γλώσσα τους και την θρησκεία τους βλέπουν να την χάνουν επί σειρά ετών με κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων. Τέλος κάποιοι άλλοι θα απέχουν από τις κάλπες ελπίζοντας πως έτσι θα καταστρέψουν το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα και θα βάλουν τους κλέφτες στην φυλακή, ω ποία πλάνη θερινής νυκτός, το καλοκαίρι φαίνεται πως δεν τελείωσε ακόμη...

Πάντως αυτό που ισχύει γενικότερα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις είναι η ματαιοδοξία του ψηφοφόρου πως με την ψήφο του μπορεί να αλλάξει την ροή της ιστορίας αλλά και την ζωή του. Ειδικότερα οι ψηφοφόροι που δεν έχουν οικονομικά συμφέροντα σε κάποιο καθεστωτικό κόμμα εξουσίας, πιστεύουν πως η ψήφος τους δεν είναι κρυφή αλλά εποπτεύεται από έναν μεγάλο αδελφό που τους κρυφοκοιτάει μέσα στο παραβάν την ώρα που διπλώνουν τον φάκελλο με το ψηφοδέλτιο της επιλογής τους. Αυτοί οι ευσυνείδητοι και μη διαπλεκόμενοι με το καθεστώς Έλληνες ψηφοφόροι επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την θεωρία της χαμένης ψήφου και διστάζουν να ψηφίσουν το κόμμα της προτίμησής τους ή της καρδιάς τους. Κρίμα γιατί εάν όλοι μας ψηφίζαμε με βάση τα εκλογικά προγράμματα και την πολιτική πραγματικότητα, τότε τα ΜΜΕ των πλουτοκρατών δεν θα μπορούσαν να μας εξαπατήσουν με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις και την αναπαραγωγή της ψευδολογίας των πολιτικάντηδων. Τί κρίμα, εάν ψηφίζαμε όλοι κατά συνείδηση, τότε τα τηλεοπτικά κανάλια θα προέβαλλαν μόνο ταινίες και ντοκιμαντέρ, αντί για μισθωμένα δελτία ειδήσεων και στημένες τηλεμαχίες!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...