η ζωή είναι ένα θέατρο και η Κωνσταντοπούλου ηθοποιός

0
γράφει ο Νίκος Β. 

Πρόεδρος Βουλής. Τιμητικός τίτλος που αποπνέει σεβασμό και εκπέμπει ακτινοβολία. Ο πρόεδρος της βουλής οφείλει να προάγει επίσης το ήθος και το δημοκρατικό αίσθημα στον λαό. Με αυτό το σκεπτικό προτείνεται το εκάστοτε πρόσωπο του προέδρου της βουλής, από το κόμμα που πρωτεύει στις εκλογές.

Η καριέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της ελληνικής βουλής ξεκίνησε εντυπωσιακά εκφωνώντας έναν αξιέπαινο λόγο που συγκίνησε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες. Ένας λόγος πλήρης από σωστές εξαγγελίες εν ονόματι της νέας συγκυβέρνησης, σε σημείο που να πιστέψουμε πως αυτή είναι ο πρωθυπουργός! Άλλωστε η Ζωή είχε φιλοτεχνήσει το πορτραίτο της δίκαιας νομικού και έντιμης πολιτικού από την βουλευτική θητεία της στην προηγούμενη βουλή.

Δυστυχώς όμως δεν άντεξε η Ζωή το βάρος της νέας ιδιότητάς της. Η ανθρώπινη αδυναμία ίσως υπερίσχυσε του θεσμικού της ρόλου. Το πρώτο ανησυχητικό δείγμα της χαλάρωσης δόθηκε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και του συγκινητικού λόγου που εκφώνησε περί εθνικής κυριαρχίας, καταγγελίας των μνημονίων και τιμωρίας των υπευθύνων πολιτικών. Πρόκειται όμως για αδυναμία, φυσιολογική κόπωση ή χαλάρωση; Τα δείγματα που κατεγράφησαν είναι τα εξής:

Μέσα στην βουλή οι παρακρατικοί με τους λαθρομετανάστες

-Υποδέχθηκε στο γραφείο της στην βουλή την ανθελληνική ΚΕΕΡΦΑ μαζί με λαθρομετανάστες προστατευόμενούς της, δηλαδή την οργάνωση σφραγίδα της εθνοδιαλυτικής Ανταρσύα, των μυστικών κονδυλίων και των παρακρατικών δράσεων εναντίον σε οτιδήποτε πατριωτικό και ελληνικό. 

-Αμέσως μετά συνέβη το αυταρχικό ξέσπασμα της προέδρου της βουλής, στον υπάλληλο βενζινάδικου στην Εύβοια για την αντικατάσταση του σπασμένου λάστιχου του αυτοκινήτου της. 

-Συνεχίστηκε η ανάπτυξη των πτυχών του χαρακτήρα της, με την αντίρρησή της για την ανακούφιση των φυσικών αναγκών των ανδρών των ΜΑΤ στα αποχωρητήρια της βουλής.

-Εσχάτως η Ζωή έδωσε το βροντερό παρόν και μάλιστα επί σκηνής στην ετήσια πουστο-πανήγυρη της Ελληνοεβραίας Γκίλμπερτ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Φυσικά δεν ήταν η μόνη παρούσα από το ΣΥΡΙΖΑ που δίνει ως προοδευτικό κόμμα επί σειρά ετών το παρόν στην γιορτή της ανωμαλίας. Για άλλη μία φορά ήταν εκεί και η Ρένα Δούρου η "μπομπολίνα της τοπικής αυτοδιοίκησης". Είπε επί λέξει η πρόεδρος της βουλής στο μικρόφωνο εμπρός από τους εκστασιασμένους ακτιβιστές ομοφυλόφιλους: "Πρέπει να γίνει η διαδικασία και για το σύμφωνο συμβίωσης και για τον πολιτικό γάμο και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κανένας, μα κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Οι αγώνες που δίνονται αργά ή γρήγορα κερδίζονται. Να είστε καλά καλή πορεία και τίποτα να μην διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία, το πείσμα. Και τέλος θα ήθελα να πω ότι την επόμενη φορά γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε πρέπει η πορεία να περάσει και μέσα από τη Βουλή".


Αντί μέσα από την βουλή, πέρασέ τους μέσα από την βίλα σου
Άξιος ο μισθός σας κα Ζωή, δεν χρειάζεται να σχολιάσω το περιεχόμενο της δήλωσής σας. Ποιείτε ήθος στην ελληνική κοινωνία κα Κωνσταντοπούλου, όπως και οι ηθοποιοί. Μόνο που ο ρόλος σας κατέληξε να είναι σχιζοφρενικός και δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η αληθινή σας προσωπικότητα. Αυτή της εντίμου και ηθικής επιφανής πολιτικού ή εκείνη της μεγαλοαστού χαλαρών ηθών; 
Συνήθως οι ηθοποιοί παίζουν οποιοδήποτε ρόλο τους ζητηθεί και αμείβονται αναλόγως την απήχηση που έχουν στο ακροατήριο. Εικάζω πως η δική σας αμοιβή κα Ζωή θα είναι μεγάλη και ανάλογη με το πανελλήνιο ακροατήριό σας, αφού δεν περιορίζεστε σε μία θεατρική σκηνή ή στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες. Η παράστασή σας δίδεται ενώπιον του πανελληνίου κοινού σε τηλεοπτική και διαδικτυακή εμβέλεια. 

Αναμένουμε με ανυπομονησία τον νέο σας ρόλο κα Ζωή. Στοιχηματίζω πως μετά το καλοκαιράκι και το νέο μνημόνιο, θα παλινδρομήσετε ξανά στην αξιοπρέπεια και την σοβαροφάνεια της καθώς πρέπει προέδρου της βουλής. Έτσι υποθέτω γράφει το σενάριο του ρόλου που σας ανέθεσε το εθνοδιαλυτικό κόμμα που υπηρετείτε. Εύχομαι καλές εισπράξεις κα Κωνσταντοπούλου και την πρωτιά στο box office της πολιτικής!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...