ο Μητσοτάκης δεν είναι γκαντέμης

0
γράφει ο Νίκος Β. 

Εύχομαι ο Μητσοτάκης να μην πεθάνει ποτέ για να μπορεί να μας θυμίζει τα εξής:


-Πως υπήρξε ο ανηψιός του ολετήρα Ελευθέριου Βενιζέλου που δίχασε τους Έλληνες, εγκατέλειψε τους Βορειοηπειρώτες, τους Ποντίους και κατέστρεψε τον ελληνισμό της Ιωνίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδω συγγενική ευθύνη στον ανηψιό Μητσοτάκη. Τα ξενοκίνητα όμως πολιτικά τζάκια στην χώρα μας εκπαιδεύουν και χρίζουν τους διαδόχους τους με ευλαβική συνέπεια. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα.

σπάνια φωτογραφία, ένδειξη της εκτίμησης μερίδος του λαού προς τον εθνάρχη
-Πως υπήρξε και προφανώς είναι ακόμη μασώνος. Έτσι θα μας θυμίζει τον κανόνα πως όποιος πολιτικός δεν περάσει το κατώφλι των μυστικών εταιρειών δεν αναδυκνείεται στο πολιτικό στερέωμα, που να χτυπιέται! 


-Πως προέβλεψε και μάλλον ευχήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 , πως οι Έλληνες θα έχουν ξεχάσει το όνομα της Μακεδονίας σε λίγα χρόνια.


Αντιπαρέρχομαι τις κατηγορίες για την γκαντεμιά και την κακοτυχία που μεταδίδει στους αντιπάλους του και στους εχθρούς του. Δεν το πιστεύω αυτό για τον Μητσοτάκη. Ακόμη και να συμβαίνει αυτό, αποδυκνείει πως δεν υπήρξε εχθρός του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά. Δεν ήταν πραγματικοί εχθροί αφού και οι δύο "αντίπαλοι" του επίτιμου προέδρου της ΝΔ ακολούθησαν λαμπρή σταδιοδρομία, παρά την υποτιθέμενη κακοτυχία που ο Μητσοτάκης εξέπεμπε εναντίον τους. Ο Ανδρέας διαδέχθηκε ξανά τον Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία μετά το 1993. Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά μάλλον ο Μητσοτάκης τον προφύλαξε με τις "υπερφυσικές του δυνάμεις", έτσι ώστε να επανέλθει ξεκούραστος στην ΝΔ, έως του σημείου να την διευθύνει και να εκλεγεί πρωθυπουργός το 2012 στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Ακόμη και σήμερα ζει και προεδρεύει ο τρελαντώνης!

Ποια γκαντεμιά και ποια υπερφυσική ιδιότητα προσάπτουν στον αδικημένο πρώην πρωθυπουργό; Εμπάθεια και τερατώδεις υπερβολές εκτοξεύονται από τους κατ΄έξην υβριστές του Μητσοτάκη. Αυτός που τόσα προσέφερε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα την Κρήτη, την γενέτειρά του τα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στην οικογένειά του και την περιουσία του!
Όχι ο Μητσοτάκης δεν είναι γκαντέμης, δεν έχει εχθρούς και ούτε μαγικές δυνάμεις. Οι κακεντρεχείς πολιτικοί του αντίπαλοι πρέπει να ανακαλέσουν τις μομφές που τόσα χρόνια εκτοξεύουν χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Οι συκοφάντες που τον αποκαλούν μάγο της γκαντεμιάς, θα πρέπει να ξανασκεφτούν πριν σπιλώνουν το όνομα του αγέραστου κρητικού ημι-εθνάρχη της μεταπολίτευσης!


Ο Μητσοτάκης είναι απλά ένας βρυκόλακας. Ένας πολιτικός βρυκόλακας που δάγκωσε και δαγκώθηκε από τους πολιτικούς του συναδέλφους, χωρίς όπως έγραψα προηγουμένως να μισηθεί πραγματικά από κανέναν: 
-Τι κι αν πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις τον Καραμανλή το 1961-1963. 
-Τι και αν αποστάτησε από το κόμμα του την Ένωση Κεντρώων το 1965 προετοιμάζοντας το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967.
-Τι κι αν συνελήφθη από τους Απριλιανούς, αφού μετά αφέθηκε ελεύθερος να αποδημήσει στας Ευρώπας για να πολεμήσει την "κακιά χούντα" όπως και οι άλλοι συνένοχοι πολιτικοί της εποχής του.
-Τι κι αν επέστρεψε θριαμβευτής πάνω στο πτώμα της Κύπρου μαζί με τους προαναφερθέντες συναδέλφούς του. 
-Τι κι αν ίδρυσε το 1977 το δικό του κόμμα Νεοφιλελευθέρων μιμούμενος τον θείο του Βενιζέλο, καταφέρνοντας να εισέλθει στην ελληνική βουλή.
-Τι κι αν μεταπήδησε στην δεξιά ΝΔ επί αρχηγίας και πρωθυπουργίας του άσπονδου εχθρού του Καραμανλή.

Ο Μητσοτάκης είναι άλλος ένας κοινός βρυκόλακας. Όπως συμβαίνει μεταξύ των βαμπίρ το δάγκωμά τους δεν σκοτώνει. Μπορεί όμως να μετατρέψει σε βρυκόλακες όσους άλλους δαγκώσει, χωρίς να πεθάνουν οριστικά από το δάγκωμά τους. Έτσι ακριβώς συμβαίνει με τους ομοίους του Μητσοτάκη, τους πολιτικούς που δεν πεθαίνουν από τις πολιτικές δαγκωματιές των αντιπάλων τους. Μην ξεχνάτε πως μεταξύ βρυκολάκων το δάγκωμα είναι απλώς ένα ευχάριστο γαργάλημα! Του αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι σε μουσική και στίχους Ιμάτζινου, απολαύστε το:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...