οι άγγελοι του charlie hebdo

0
γράφει ο Νίκος Β.

Ήταν τελικά άγγελοι οι σκιτσογράφοι του charlie hebdo; 
Σημειωτέον πως και εδώ η ελληνική γλώσσα έχει την τιμητική της αφού το "hebdo" προέρχεται από το "εβδομάδα", δηλαδή εβδομαδιαίο περιοδικό. 
Προσοχή δεν επιθυμώ να κάνω σάτιρα επί πτωμάτων αλλά ούτε να αθωώσω τους εκτελεστές δολοφόνους. 
Πριν απαντήσετε στην αρχική ερώτηση, ρίξτε μια ματιά στο εξώφυλλο παρακάτω:
κολάζει αγίους ο charlie με την ιστορία του Ιησού

Η προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος είναι εξίσου σοβαρή με την προσβολή της οικογένειας, της πατρίδος, αλλά και της αξιοπρέπειας ενός ατόμου. Το περιοδικό charlie hebdo με το πρόσχημα της δημοκρατικής έκφρασης εμπορευόταν συστηματικά την έμφυτη αμφισβήτηση του ανθρώπου απέναντι στην θρησκεία και την εκκλησία. Η Γαλλία είναι πολυπολιτισμική χώρα για δεκαετίες τώρα, παραμένει όμως κατά βάση χριστιανική. Το περιοδικό καταφερόταν επίσης εναντίον του χριστιανισμού και του ιουδαϊσμού, όχι όμως τόσο συχνά όσο λοιδορούσε το ισλάμ που αποτελούσε το κυρίως μενού της τολμηρής του σάτιρας. 

Πιστεύω πως οι "συγχωρεμένοι" σκιτσογράφοι τιμωρήθηκαν σκληρά και άδικα από τους ισλαμοφασίστες την περασμένη εβδομάδα, επειδή δεν ήταν οι μοναδικοί υπεύθυνοι. Αυτοί που έπρεπε να λογοδοτήσουν είναι οι Γάλλοι πολιτικοί που επέτρεπαν επί δεκαετίες την ασύδοτη κυκλοφορία του charlie hebdo, προφασιζόμενοι την γαλλική δημοκρατία και την ελεύθερη διάδοση των ιδεών. Το οξύμωρο ήταν να βλέπουμε τους υπαίτιους Γάλλους πολιτικούς, μαζί με τους συναδέλφους τους από Αμερική και Ισραήλ, να παρελαύνουν επικεφαλής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την δολοφονία του charlie hebdo. Δεν αποτελεί ελευθερία η προσβολή των ιδανικών του συνανθρώπου σου. Δεν πρέπει να θεωρείται πρόοδος η εξωτερίκευση των διαστροφών που μοιραία υποβόσκουν στον εγκέφαλο του καθενός από εμάς. Ο σεβασμός, το ήθος και ο έλεγχος είναι αρμοδιότητα της πολιτείας είτε πρόκειται για δημοκρατία, είτε για βασιλεία, είτε για ολοκληρωτικό καθεστώς.

Όσο για τους νεκρούς στο εβραϊκό παντοπωλείο, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Η ιστορία δείχνει πως όπου εκδηλώνεται μία τρομοκρατική πράξη στην Δύση, πρέπει οι Εβραίοι να έχουν θύματα για να μπορούν να κλαψουρίζουν μετά για αρκετά χρόνια. Δεν έπρεπε να μείνει έξω από την κλάψα το Ισραήλ και οι δολοφόνοι σιωνιστές αρχηγοί του. Με τον τρόπο αυτό "ξεπλένεται" και η ευθύνη των αμερικανοσιωνιστών για την εκτροφή της Αλ Κάϊντα και του ΙΣΙΣ. Απορίας άξιον είναι επίσης γιατί οι σωροί των τεσσάρων θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για να ταφούν; Δεν έχουν οικογένειες που μένουν στο Παρίσι οι εκλιπόντες; 

Ο Φιλήμων ο συρακούσιος είπε "Αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει θεός, μην θέλεις να το μάθεις αλλά να τον σέβεσαι σαν να υπάρχει πάντα". Αυτό διδάσκει τον σεβασμό πρωτίστως απέναντι στους θρησκευόμενους συνανθρώπους μας. Μάλλον δεν ήταν άγγελοι οι σκιτσογράφοι του charlie hebdo αφού και οι ίδιοι δεν πίστευαν στην ύπαρξή τους. Σίγουρα όμως υπήρξαν σύγχρονοι μάρτυρες της πολιτικής ορθότητας και της ξεχαρβαλωμένης δημοκρατίας της Δύσης. Αιωνία τους η μνήμη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...