ο Τσίπρας δεν αρκεί να είναι τίμιος, πρέπει και να το δείχνει

3
γράφει ο Νίκος Β. 

Μετά την απομάκρυνση από το "εκλογικό ταμείο" ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ή αλλιώς πως η νέα τάξη πραγμάτων πρώτα δημιουργεί την παγκόσμια κρίση και κατόπιν επιβάλλει τους κατά τόπους σωτήρες της.


Ανατρεπτικά ξεκίνησε εχθές την θητεία του ο Τσίπρας στο προεδρικό μέγαρο. Αρνήθηκε τον θρησκευτικό όρκο και τον αντικατέστησε με πολιτικό, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά. Η σημειολογία αυτής της πράξης είναι τεράστια και σίγουρα δεν θα λησμονηθεί ποτέ από τους Έλληνες της γενιάς μας. Ο πρωθυπουργός δεν αρκεί να είναι τίμιος πρέπει και να το δείχνει, όπως και η γυναίκα του Καίσαρα. Ακόμα και αν δεν πιστεύει στην Ορθοδοξία, η ανάληψη της αρχής της διακυβέρνησης της Ελλάδας πρέπει να διέπεται από κανόνες ηθικούς και ιστορικούς. Κατανοώ την πεποίθηση του Τσίπρα να μην πιστεύει στην ελληνορθοδοξία, παρά ίσως σε κάποιο άλλο θρησκευτικό δόγμα. Συμπτωματικά και ο γράφων δεν νυμφεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, όμως εγώ όπως και ο οποιοσδήποτε κοινός πολίτης, δεν καλούμαι να κυβερνήσω την πατρίδα μου και να ορκιστώ εμπρός σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο Τσίπρας με την χθεσινή του ορκωμοσία απώλεσε το ηθικό έρεισμα το οποίο τον στήριξε και κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων δύο μόλις μέρες πριν. Μας αποκάλυψε πως οι προεκλογικές εμφανίσεις του λίγες μέρες πριν στα Θεοφάνεια και πρωτύτερα στο Άγιο Όρος ήταν υποκριτικές και δόλιες, προκειμένου να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους. 

Μου δημιουργείται η εξής απορία: Σε ποιά "τιμή και συνείδηση" ορκίσθηκε εχθές ο Τσίπρας; Ποιά μπορεί να τιμή ενός πρωθυπουργού που εξαπατά τους συμπολίτες του παίζοντας με το θρησκευτικό τους αίσθημα; Πού ακριβώς προτιμά να ορκιστεί ο νέος πρωθυπουργός αφού αρνήθηκε να ορκιστεί στον επίσημο θεό της Ελλάδας; Και μπορεί μεν η συνείδησή του να είναι ήσυχη αφού δεν έκανε κάτι που δεν πίστευε, όμως δεν αρκεί αυτό για τους Έλληνες υπηκόους του. Προφανώς οι έμμισθες υπηρεσίες των διαφημιστών του έπαψαν με την λήξη της προεκλογικής περιόδου. Δεν βρίσκεται κοντά του πλέον ο εκλογικός σύμβουλος που τον παρότρυνε να υποδυθεί προεκλογικά τον Χριστιανό. 


Μία νέα σελίδα γύρισε εχθές στο βιβλίο της πολιτικής σταδιοδρομίας του Τσίπρα. Το νέο κεφάλαιο του βιβλίου ονομάζεται "ακόμα ένας νεοταξίτης ηγέτης της ιστορικότερης χώρας του κόσμου". Ασφαλώς δεν είσαι ο πρώτος νεοταξίτης ηγέτης της Ελλάδας, Αλέξη. Εκεί δεν έχεις τα πρωτεία αφού προηγήθηκαν άλλοι πριν από εσένα. Αυτοί όμως τουλάχιστον ορκίστηκαν με τα ελληνορθόδοξα πρότυπα Αλέξη, τήρησαν τα προσχήματα, εσύ βιάζεσαι πολύ. Δεν απορώ επίσης και με την στάση του Ιερώνυμου και του Παπούλια. Αυτοί χαμογελούν, σιωπούν και υπογράφουν τα πάντα, δυστυχώς αυτή είναι η αποστολή τους.

3 σχόλια:

gianniotis είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
Ομολογώ πως με κάποια δυσκολία αναδημοσίευσα το παρόν κείμενό σου κι' αυτό λόγω του πολιτικού σου γάμου αφού προτίμησες να περιφρονήσεις τις αξίες της Ορθοδοξίας μας, χωρίς να δώσεις όρκο ενώπιον Θεού και ανθρώπων και χωρίς να θέσεις, ως είθισται, το χέρι σου επί του Ιερού Ευαγγελίου.

Είμαι κάθετα αντίθετος σ' αυτό και βεβαίως αυτό δεν σου στερεί εσένα ή του οποιουδήποτε άλλου το δικαίωμα της επιλογής να πληρώσεις τα έξοδα του γάμου σου μέσω των δημοτικών τελών, από το να αφήσεις ένα 5ευρο στην Εκκλησία.

Και μόνο αυτό το γεγονός, νομίζω πως δεν σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις κάποιον που δημοσίως δηλώνει άθεος, που δεν πλησιάζει εκκλησίες, που αποφεύγει κάθε ιερό και όσιο σαν ο διάολος το λιβάνι κ.ά.

Βέβαια, από κομμουνιστές σταλινοφασίστες που κατεβάσαν από τα εικονοστάσια των σπιτιών τους τις όποιες εικόνες αγίων (αν τις είχανε ποτέ) και τις αντικατέστησαν με σφυριά και με δρεπάνια, αλλά και με κάθε λογής αφίσες των επαναστατών του κώλου τύπου Τσε...και βάλε..., όλα τα περιμένω. Ακόμη και τα χειρότερα.

Το γεγονός ότι ο άθεος Τσίπρας επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, το ότι πέταξε λευκό περιστέρι στα Θεοφάνεια, το ότι επισκέφθηκε έναν δέσποτα στην Κρήτη και έτυχε να κάνει τον σταυρό του μπροστά στην κάμερα, αυτά ήταν όλα προεκλογικά για να τσιμπήσει το πόπολο όπερ και εγένετο.

Αυτοί είμαστε, κι' αυτοί μάς αξίζουν.

http://gianniotis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_128.html

Με εκτίμηση
gianniotis

vinyl-djs είπε...

Δεκτή η παρατήρησή σας κε Γιαννιώτη. Σχετικά με το 5ευρο έχω βάσιμες πληροφορίες πως δεν φθάνει ούτε για ζήτω. Διαφωνώ επίσης με το τελετουργικό της ελλαδικής εκκλησίας στην εμμονή της στα "αγαθά του Αβραάμ, Ισαάκ, κλπ", κάτι που απουσιάζει στα άλλα χριστιανικά δόγματα!

Ανώνυμος είπε...

-Τι σημαίνει "επίσημος θεός" της Ελλάδας; Ποιος όρισε ποιος θα είναι αυτός ο "επίσημος"; Αν το όρισε θεός, να γυρίσουμε στις δέκα εντολές του Μωυσή!
-Τιμή και συνείδηση μόνο οι θρήσκοι έχουν; Καλό και τούτο. Τότε να πετάξουμε στον κάλαθο τους πολιτειακούς θεσμούς!
-Οι ψηφοφόροι εξαπατούνται; Μα τι πράματα είναι αυτά. Απαπα. Σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να λέγονται τέτοια!

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...