επιστολή προς κάποιους εθνικοσοσιαλιστές

0
γράφει ο Νίκος Β. 


η ελληνική μήτρα του εθνικοσοσιαλισμού
Χαίρετε πρώην συναγωνιστές και όψιμοι υπερήφανοι εθνικοσοσιαλιστές. Ή μήπως πρέπει να σας αποκαλώ διαφορετικά; Μετανοούντες, επειδή το εθνικιστικό κόμμα παρέκκλινε της ιδεολογίας του και εσείς αναγκαστήκατε να αποχωρήσετε; Φυγόμαχοι, επειδή για προσωπικούς λόγους εγκαταλείψατε τον πολιτικό αγώνα στον οποίο συμμετείχατε ενεργά; Αντάρτες, επειδή διαφωνήσατε με την διοίκηση του κόμματος και επιθυμείτε να δημιουργήσετε αντίπαλη πολιτική κίνηση;


Αυτή την συζήτηση ξεκίνησα τελευταία με πρώην Χρυσαυγίτες, στο διαδίκτυο αλλά και δια ζώσης. Συμπέρανα πως αυτοί οι πρώην συναγωνιστές δεν ένιωσαν ποτέ στρατιώτες εντός της Χρυσής Αυγής, αρνούμενοι τον κανονισμό που διέπει ένα πολιτικό κίνημα που μάχεται ολοκληρωτικά εναντίον όλων των άλλων κομμάτων ενός ανέντιμου καθεστώτος. Ενδεχομένως πίστεψαν πως η ελληνική κοινωνικοπολιτική συγκυρία του παρόντος ομοιάζει με την προτέρα κατάσταση της βελούδινης μεταπολίτευσης. Μία διαφωνία όταν εκφράζεται εντός ενός πολιτικού σχηματισμού πρέπει να συζητιέται και να δίνονται οι απαραίτητες εξηγήσεις και επιχειρήματα αμφίπλευρα. Τότε είτε πείθεται ο αγωνιστής από τις εξηγήσεις της ηγεσίας και παραμένει, είτε αποχωρεί διαφωνών, είτε εκδηλώνει ανταρσία μαζί με ομάδα συναγωνιστών προς δημιουργία θυγατρικής πολιτικής κίνησης που μοιραία θα στραφεί εναντίον στον μητρικό σχηματισμό. Υπάρχει και η περίπτωση της προδοσίας που συναντάται σπάνια και συνήθως σε επίπεδα προβεβλημένων στελεχών κατόπιν χρηματισμού, όπως η περίπτωση Μπούκουρα και Αλεξόπουλου.

Αγαπητοί εθνικοσοσιαλιστές και πρώην συναγωνιστές. Θέλω να γνωρίζετε πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την ιδεολογική σας κατάρτιση και τους αγώνες που δώσατε στο παρελθόν. Συγχωρέστε με που δεν μπορώ να κατανοήσω τις ποιοτικές διαφορές του εθνικοσοσιαλισμού με τον εθνικισμό, όμως φρονώ πως ο εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί παράφραση του εθνικοκοινωνισμού. Ο εθνικοκοινωνισμός πρεσβεύει την αρμονική συνύπαρξη όλων των κοινωνικών τάξεων εις όφελος και υπό την αιγίδα του έθνους και εκφράστηκε σε πολλές γωνιές της γης, από πολλούς στοχαστές αλλά και κυβερνήτες, ακόμη και στην αρχαιότητα. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο δικός σας εθνικοσοσιαλισμός προβάλλει περισσότερο τον διεθνιστικό παρά τον ελληνοκεντρικό χαρακτήρα. Η δική σας εθνικοσοσιαλιστική ατραπός εμμένει στον αισθητική της μεσοπολεμικής Γερμανίας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση και στην αναρχία, κάτι που μάλλον δεν σας ενοχλεί αν κρίνω από το φλερτ κάποιων εξ’ υμών με τον Ρωμανό και τα "λεβεντόπαιδα" του Βελβεντού. Δεν οδηγεί πάντως στο ευκταίο αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της Ελλάδος που και εσείς ασφαλώς επιδιώκετε.

Σήμερα αλλά και στο μέλλον η Χρυσή Αυγή έχει επωμιστεί την ύψιστη αποστολή σωτηρίας του ελληνισμού, αν το θέλετε επειδή έτσι έτυχε, οι συγκυρίες την κατέδειξαν στην προμετωπίδα του πολέμου εναντίον της παγκοσμιοποίησης. Παρατήρησα πως την όψιμη πολεμική σας εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν την στηρίζετε σε βάσιμους λόγους. Αρέσκεστε να κατηγορείτε χωρίς αποδείξεις τον τωρινό πολιτικό της αγώνα. Βλέπω επίσης πως εξακολουθείτε να βάζετε τα προσωπικά και τον εγωισμό σας υπεράνω του αγώνα για την σωτηρία της πατρίδος. Αυτές οι προσωπικές έριδες, εμάς τους "αστούς" πατριώτες της Χρυσής Αυγής δεν μας αφορούν καθόλου, τουλάχιστον εν καιρώ νεοταξικού πολέμου στον οποίο βρισκόμαστε. Είναι η δική μας σειρά να αγωνιστούμε παίρνοντας την σκυτάλη από τους παλαιούς αγωνιστές όπως εσείς. Μην μας στερείτε λοιπόν πρώην συναγωνιστές, το δικαίωμα να επιλέξουμε τον πολιτικό φορέα που θα μας οδηγήσει στον αγώνα αυτό εναντίον του κοινού μας εχθρού. Μετά λύπης μου διαπιστώνω πως αναμασάτε την συκοφαντία που εκπορεύεται από την προπαγάνδα του μαρξιστικού ψεύδους και της πλουτοκρατίας των ΜΜΕ. Εμάς τους εθνικιστές μας νοιάζει να γνωρίζουμε τι πρέσβευε η Χρυσή Αυγή παλαιότερα όταν εσείς την στελεχώσατε, αλλά μας γοητεύει περισσότερο αυτό που πρεσβεύει σήμερα και εφεξής. Δεν σας απαξιώνουμε, απαιτούμε όμως και από εσάς να μην μας απαξιώνετε. Επί του παρόντος είστε "μοναχικά άλογα" και θα παραμείνετε έτσι όσο επαίρεστε για την αυτονομία σας. Οι εθνικιστές της δεκαετίας του 2010 είναι πολιτικοί στρατιώτες και υπόκεινται σε ηγέτες και κανόνες.


Δεν είστε υποχρεωμένοι να συνεχίσετε μαζί μας τον αγώνα στον οποίο αναπόφευκτα θα γίνουν και λάθη από την ηγεσία. Παρακαλείσθε όμως να μην προκαλείτε με αμετροέπεια και νεφελώδη ιδεολογήματα που μόνο αποστροφή σύγχυση και αγανάκτηση προκαλούν στους νεότερους αγωνιστές. Μην λησμονείτε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν διοικεί από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων, αλλά από τις φυλακές Κορυδαλλού δίχως τα τεχνολογικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κινητή τηλεφωνία που απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι "ελεύθεροι" εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές. Αν δεν απατώμαι και ο Αδόλφος που εσείς οι εθνικοσοσιαλιστές διατηρείτε ως πρότυπο, κατέλαβε την αρχή κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του λαού του, αγωνιζόμενος πρωτίστως με πολιτικά μέσα. Οι βίαιες και εντυπωσιακές πρακτικές που ευαγγελίζεστε φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα και εύκολα χαρακτηρίζονται ως ολοκληρωτικές, καταναγκαστικές και φασιστικές κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό της αριστεράς. Ας μην στερήσουμε από τους αναρχοαριστερούς και τους σιωνιστές χορηγούς τους, το προνόμιο να ασκούν τον φασισμό σήμερα στην Ελλάδα, "τσακίζοντας" τους εθνικιστές πατριώτες και τους νεοναζί. Τέλος αναλογιστείτε πως με την κριτική σας επιβεβαιώσατε το σύνθημα, πως η Χρυσή Αυγή είναι εναντίον όλων, ακόμα και υμών των πρώην υποστηρικτών της, των υπερήφανων εθνικοσοσιαλιστών!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...