τί γνωρίζετε για τα δεκεμβριανά;

0
γράφει ο Νίκος Β.


Μάλλον τίποτα, επειδή ακριβώς αυτό επεδίωξε το ελλαδικό κράτος από τότε έως και σήμερα!

Ακολουθούν παρακάτω τα εξής διαφωτιστικά και ιστορικώς αναμφίβολα στοιχεία:

-Στα δεκεμβριανά έλαβε χώρα το απροκάλυπτο πραξικόπημα του ΚΚΕ (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) εναντίον της εθνικής κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου και δευτερευόντως εναντίον των Άγγλων του Σκόμπι . Έως τότε η αντιστασιακή δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ περιορίστηκε στην εξολόθρευση των έτερων αντιστασιακών ομάδων, όπως οι αντιστασιακές ομάδες του Ψαρού και του Άγρα και παρ'ολίγον του Ζέρβα και του Γρίβα, του Τσαους Αντών, κλπ

-Το πραξικόπημα ήταν προμελετημένο αφού 2 ημέρες πριν παραιτήθηκαν 6 ΕΑΜικοί υπουργοί της εθνικής κυβέρνησης, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε ο έβδομος ΕΑΜικός υφυπουργός στρατιωτικών Σαρηγιάννης.
-Καταπατήθηκαν οι πρόσφατες συνθήκες Λιβάνου και Καζέρτας του 1944 μεταξύ της εξόριστης εθνικής κυβέρνησης και των ανταρτικών ομάδων (μεταξύ των οποίων και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ).
-Δολοφονήθηκαν με φρικιαστικό τρόπο 15 χιλιάδες άμαχοι Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και τραυματίες εντός νοσοκομείων. 
-Το ΕΛΑΣ ηττήθηκε από την ταξιαρχία Ρίμινι του εθνικού στρατού υπό την διοίκηση Θρασύβουλου Τσακαλώτου που είχε καταλύσει στην Αθήνα, το τάγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και την οργάνωση Χ. Ο εξοπλισμός των ΕΛΑΣιτών ήταν τεχνολογικά προηγμένος προερχόμενος εκτός των άλλων από τους υποχωρούντες Γερμανούς, μετά το σύμφωνο Λειβαδίου.
-Ο αγγλικός στρατός υπό την διοίκηση Σκόμπι συνείσφερε ελάχιστα και καθυστερημένα εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας, αφού άρχισε να πολεμά μόλις στις 28/12/44, μετά την επίσκεψη Τσώρτσιλ στην πολιορκημένη Αθήνα.

Τα Δεκεμβριανά 1944 πρέπει να εορτάζονται ως η επέτειος της επίθεσης εναντίον της Ελλάδος των συμμάχων μας αυτή την φορά, Σοβιετικών πρωτίστως και Άγγλων δευτερευόντως, με αιχμή του δόρατος το πολιτικό τους παράρτημα στην Ελλάδα το ΚΚΕ! Πρέπει όμως και να εορτάζονται και ως η επέτειος της πανάξιας νίκης του ελληνικού στρατού ισάξιας και ίσως πολυτιμότερης του έπους του 1940, αλλά και πλείστων άλλων λαμπρών στιγμών της ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας. Η ταξιαρχία Ρίμινι με διοικητή τον Τσακαλώτο και δύναμη 2700 ανδρών, αποκλειστικά με ελαφρύ οπλισμό, προσέφερε ανυπολόγιστη υπηρεσία στην πατρίδα. Χάρις στον άθλο της, μόνη κυριολεκτικά, εναντίον υπέρτερου αριθμητικά και τεχνικά εχθρού, κατάφερε να τον εκδιώξει και έτσι να αποτρέψει την κατάληψη της ελληνικής πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρης της πατρίδας στις αρχές του 1945. Αναφορικά ο ΕΛΑΣ είχε συγκεντρώσει στην Αττική δύναμη 23 χιλιάδων ανδρών εξοπλισμένους με τον τελευταίο γερμανικό οπλισμό που τους παρέδωσαν οι υποχωρούντες Ναζί, με το σύμφωνο Λειβαδίου Θεσσαλονίκης της 01/09/44. Σημειώστε πως ο ΕΑΜικός πρώην υφυπουργός στρατιωτικών Σαρηγιάννης πρότεινε να μεταφερθεί η ταξιαρχία στην Πάρνηθα αντί του Γουδίου, όμως ο Τσακαλώτος δεν δέχθηκε. Η ταξιαρχία γλύτωσε τον Σκόμπι από τον ΕΛΑΣ στο οφθαλμιατρείο και επέστρεψε στο Γουδί. Στις 11/12/44 εκλήθη ο Τσακαλώτος να συναντήσει τον Σκόμπι στα Ιλίσια. Ο Άγγλος διοικητής του είπε πως αδυνατεί να ανεφοδιάσει την ταξιαρχία και πρότεινε την εκκένωση των Αθηνών από Έλληνες και Άγγλους, ενώ οι Άγγλοι δεν είχαν πολεμήσει καν! Ο Τσακαλώτος αρνήθηκε ξανά! Ο Σκόμπι επιμένει όμως υποχωρεί τελικά. Σημειώστε επίσης πως η ταξιαρχία Ρίμινι παρέλαβε καθυστερημένα τον πλήρη οπλισμό της μόλις στις 30 Δεκεμβρίου! Την μοίρα της Ελλάδας στην περίπτωση που η ταξιαρχία Ρίμινι δεν πετύχαινε, ασφαλώς την γνωρίζουμε από τους γείτονές μας Αλβανούς και τόσους άλλους λαούς που υπέστησαν επί 50ετίας τον κομουνιστικό ζυγό. 

Ως επίλογο διαβάστε την τελευταία δραματική προκήρυξη της κυβερνήσεως προς τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 23 Δεκεμβρίου 1944, που υπογράφει ο Γεώργιος Παπανδρέου:

Αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ. Από 20ημέρου εστρέψατε τα όπλα εναντίον της πατρίδος. Τα όπλα αυτά τα είχατε πάρει με την βοήθειαν της μεγάλης μας συμμάχου Αγγλίας για να τα στρέψετε εναντίον των Γερμανών. Δυστυχώς οι Γερμανοί έφυγαν ανενόχλητοι και τα όπλα τα εστρέψατε εναντίον των συμμάχων μας οι οποίοι επί 4 χρόνια μας εβοήθησαν για να ζήσουμε και οι οποίοι μας προστατεύον αφ'ότου εγίναμε Κράτος. Οι πολιτικοί σας αρχηγοί δεν ετήρησαν τον λόγον τους, διότι θέλουν να επιβάλουν την Δικτατορίαν εις τον τόπον μας. Μερικοί εξ'αυτών, όπως ο Τζήμας, είναι όργανα της Βουλγαρικής προπαγάνδας. Διέταξε εις την Δυτικήν Μακεδονίαν, στα Σχολεία να διδάσκουν την Βουλγαρικής γλώσσαν. Οι στρατιωτικοί σας αρχηγοί είναι μερικοί φιλόδοξοι αποτυχόντες, οι οποίοι θέλουν και αυτοί να διοικήσουν την δύσμοιρον Ελλάδα. 
Αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ. Χθες το ραδιόφωνον εξήγγειλεν ότι οι Αλβανοί βαδίζουν εναντίον της Ηπείρου, Βούλγαροι εισήλθον εις την Ελληνικήν Δυτικήν Μακεδονίαν και σφάζουν. Οποία προσβολή!! Οι νικηταί μετεβλήθησαν εις ηττημένους. Γιατί; Εις τας τάξεις σας υπηρετούν Γερμανοί, Βούλγαροι και Ιταλοί, υπό το πρόσχημα δήθεν, ότι είναι κομμουνισταί και υπακούετε εις αυτούς. Έλληνες, γιατί δεν σας καλούν οι Βούλγαροι κομμουνισταί να πάτε στην Βουλγαρία να επιβάλετε εκεί το κομμουνιστικόν καθεστώς πρώτα; Να ρίξετε την Κυβέρνησίν των, που ήτο σύμμαχος με τους Γερμανούς, να διαλύσετε τον στρατόν της και να τον κάμετε με καθοδηγητάς και καπεταναίους; Όχι δεν σας καλούν, μπήκανε μέσα εις τας τάξεις σας εκμεταλλευόμενοι την φιλοδοξίαν, την βλακείαν και ασυνειδησίαν των μωροδόξων αρχηγών σας, για να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονίαν και την Θράκην. Το Υπουργικόν Συμβούλιον σας καλεί δια τελευταίαν φοράν να στρέψετε τα όπλα εναντίον των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών, που έχετε εις τας τάξεις σας και ύστερα να καταθέσετε τα όπλα και να καταταγήτε εις τον Εθνικόν Στρατόν και να πάμε όλοι μαζί εναντίον των Γερμανοβουλγάρων. Όποιος παρουσιασθή και καταθέση τα όπλα εντός 48ώρου, αμνηστεύεται. Θα δικασθούν μόνον οι αρχηγοί και οι δολοφόνοι. Όσοι συνεχίσουν τον εμφύλιον πόλεμον θα διασθώσιν ως στασιασταί εν ώρα πολέμου και προδόται της πατρίδος. Η περιουσία των θα δημεύεται υπέρ του Έθνους. Απευθύνομαι τελευταίως προς τον λαόν της υπαίθρου. Γνωρίζω ότι σας επεβλήθη τυραννία, έχετε υπομονήν. Με την Απελευθέρωσιν Αθηνών και Πειραιώς έχομεν οργανώσει ήδη 5 Ταξιαρχίας αρτίως εξοπλισμένας και εντός ολίγου θα επιβληθή το Κράτος του Νόμου. Εις ολόκληρον την χώραν θα σας αποδοθούν αι ελευθερίαι για να εκλέξετε το πολίτευμά σας και την Κυβέρνησίν σας. Το έθνος μας θα καταλάβη πάλιν την πρέπουσαν θέσιν μεταξύ των συμμάχων Εθνών, την θέσιν που δικαιούται το τόσον αίμα. Το Κράτος του Νόμου θα επιβληθή, η Ελλάς θα γίνη μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι, οι ολίγοι στασιασταί και οι εχθροί της.


ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΟΣ ΝΑ ΛΕΓΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΑΛΗΘΕΣ ΝΑ ΣΙΩΠΑ
Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...