οι Ευρωπαίοι δεν μας χρωστούν μόνο τα ελγίνεια

0
γράφει ο Νίκος Β.


Μόνο τα ελγίνεια μάρμαρα έχουν κλέψει οι Ευρωπαίοι από την πατρίδα μας; Ασφαλώς και όχι! Γιατί λοιπόν μόνο αυτές οι αρχαιότητες μονοπωλούν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα; Μήπως επειδή στην διεκδίκησή τους πρωτοστάτησε η "ιέρεια" του πολιτισμού και της μεταπολίτευσης Μελίνα Μερκούρη; 

Αναλόγως, σχετικά πρόσφατα, γιατί μας απασχολεί μόνο η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο; Μήπως επειδή στην διεκδίκησή τους πρωτοστατεί (και καλώς) το σύμβολο της αριστεράς Μανώλης Γλέζος;


Προτείνω να συσταθεί μία επιτροπή ειδικών επιστημόνων και ιστορικών μελετητών, η οποία θα διεκδικήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους μας άλλες εξίσου σημαντικές, ίσως και σημαντικότερες αποζημιώσεις. Το ελληνικό κράτος σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα των 100 τελευταίων ετών και μετά τους βαλκανικούς πολέμους 1912 - 1913, πρέπει να διεκδικήσει τις παρακάτω αποζημιώσεις, συνοψίζοντας κατά χρονολογική σειρά :

1) Τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γάλλους για την στρατιωτική στήριξη στον Ελ. Βενιζέλο στην Θεσσαλονίκη το 1916, την κατοχή των Αθηνών και την εκθρόνιση του βασιλέως Κωνσταντίνου. Έτσι ο αγιοποιημένος "εθνάρχης" με την βοήθεια του γαλλικού στρατού, επιδόθηκε στον εμφύλιο που εξαπέλυσε στην Βόρειο Ελλάδα με τους "αμυνίτες" του. Αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες και άμαχοι Έλληνες, καθώς επίσης και η θεμελίωση του εθνικού διχασμού που ταλανίζει δεκαετίες έκτοτε την πατρίδα μας.
2) Τις κλεμμένες αρχαιότητες από τους Γερμανούς κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.
3) Τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Βουλγάρους κατά την κατοχή της Βορείου Ελλάδος  την σφαγή αθώων Ελλήνων και τον βίαιο εκσλαβισμό της Μακεδονίας - Θράκης, ως σύμμαχοι των Γερμανών στον Β' παγκόσμιο πόλεμο.
4) Τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Αλβανούς, εφόσον και αυτοί συγκαταλέγονται στην Ευρώπη, για την υποστήριξή των στους Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Εξ' ου και το εμπόλεμο μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας που υπήρχε έως το 1987 και κατήργησε ο Κ. Παπούλιας. Επίσης τις πολεμικές αποζημιώσεις για τον εφοδιασμό των ανταρτών του ΔΣΕ κατά τον συμμοριτοπόλεμο 1946 - 1949. 
5) Τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Σοβιετική Ένωση, δηλαδή την σημερινή Ρωσία, για τον εφοδιασμό των ανταρτών του ΔΣΕ κατά τον συμμοριτοπόλεμο 1946 - 1949.
6) Τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Ιταλούς για τον τορπιλισμό της "Έλλης" και την κήρυξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 1940, αλλά και την μετέπειτα κατοχή της Ελλάδος ως σύμμαχοι των Γερμανών στον Β' παγκόσμιο πόλεμο.
7) Τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Άγγλους για τον ναυτικό αποκλεισμό και την επακόλουθη ασιτία κατά την κατοχή στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης για τον βομβαρδισμό του Πειραιά σε συνεργασία με τους Αμερικανούς τον Ιανουάριο του 1944, που στοίχισε την ζωή σε χιλιάδες Έλληνες.
8) Τις αποζημιώσεις από του Άγγλους για την κατοχή της ελληνικής Κύπρου και την άρνηση συμμόρφωσης με το αποτελέσμα του δημοψήφισματος του 1950 που αξίωνε την ένωση με την Ελλάδα σε ποσοστό 95,7%. Η αδιαλλαξία τους οδήγησε στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955 και στη δολοφονία Ελλήνων αιχμαλώτων αγωνιστών. Μετά την ανεξαρτησία της νήσου το 1960 οι Άγγλοι ως εγγυήτρια δύναμη συνέχισαν να υποσκάπτουν δολίως το νεοπαγές κυπριακό κράτος και οδήσησαν με την βοήθεια των Αμερικανών και Εβραίων στην τουρκική εισβολή και κατάληψη του 40% της Κύπρου το 1974.


Γιατί εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες καθώς και οι πολιτικοί μας αποσιωπούμε άλλες εξίσου σημαντικές και ίσως μεγαλύτερες διεκδικήσεις της Ελλάδος από τους Ευρωπαίους "συμμάχους"; Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο εκτός από την σκόπιμη αμορφωσιά και ιστορική λήθη που μας επεβλήθη, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες της επίπλαστης ευημερίας. Η Ελλάδα χρωστά πολύ λιγότερα από όσα της χρωστούν. Ο συμψηφισμός των χρεών μας με την Ευρώπη πρέπει να γίνει μόνο από εμάς του ίδιους. Μην περιμένετε να μας λυπηθεί καμμία συμμαχική κυβέρνηση στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποδώσει την ιστορική δικαιοσύνη. Έλληνες μην κοιτάτε μόνο εκεί που σας δείχνουν! Σηκωθείτε επάνω, σκίστε το κουκούλι της χρεοκρατίας και του τρόμου με το οποίο μας σκεπάζουν τα ΜΜΕ. Ενημερωθείτε και διεκδικείστε τα δίκαιά σας! Μην το κάνετε μόνο για εσάς τους ίδιους. Κάντε το πρωτίστως για τα παιδιά σας και τις επόμενες γενιές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...