ελληνικό παιδικό μουσείο υπό την αιγίδα του Καμίνη

0
γράφει ο Νίκος Β.

παιδικό και πολυπολιτισμικό
Για τρίτη φορά επισκέφθηκα με την οικογένειά μου το παιδικό μουσείο. Στη επίσκεψη αυτή σε σχέση με τις προηγούμενες, ξεναγήθηκα και στις υπόλοιπες αίθουσες του νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Κυδαθηναίων και παρατήρησα καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες. Παλαιότερα που συνόδευα τα μωρά παιδιά μου, η προσοχή μου ήταν επικεντρωμένη πάνω τους και έτσι πολλά πέρασαν απαρατήρητα.









φανερός χορηγός η citibank
Για έναν μήνα η παγκόσμια τράπεζα citibank θα υποστηρίξει την οικονομική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. 













υπάρχει και κρυφός χορηγός;
Μπαίνοντας στο δωμάτιο του παντοπωλείου αναρωτιέμαι ποιο λογότυπο μου θυμίζει η επιγραφή στον τοίχο. Υποτίθεται πως τα προϊόντα έχουν καλυμμένες τις εμπορικές τους ονομασίες για να μην γίνεται διαφήμιση εκ μέρους του παιδικού μουσείου στα παιδιά και τους γονείς τους...













ουπς, τους ξέφυγε για Li-dl-γο...
Να λοιπόν τι μου θυμίζει! Τελικά υπάρχουν και οι κρυφοί, διαχρονικοί όμως χορηγοί, του παιδικού μουσείου στον δήμο Αθηναίων.












τα ελληνόπουλα πιο κάτω;
Η κλίμακα των αξιών στην σύγχρονη Ελλάδα, καθώς κατεβαίνουμε την σκάλα του παιδικού μουσείου:

-Τρίτος κόσμος, δηλαδή τα κακόμοιρα παιδάκια που πεινάνε και πρέπει να τα λυπόμαστε...
-Μετανάστες, δηλαδή τα παιδάκια που ήρθαν στην Ελλάδα για να φάνε και πρέπει επίσης να τα λυπόμαστε...
-Ελληνόπουλα που δεν έχουν πλέον να φάνε και δεν τα λυπάται κανένας στην χώρα τους...





η πεμπτουσία της εκπαίδευσης
Στέκομαι αποσβολωμένος μπροστά σε αυτό το σχόλιο του μαθητή της ΣΤ δημοτικού, με αφορμή τον "μήνα οικονομίας" που το παιδικό μουσείο μαζί με την citibank διοργάνωσε. Βρίσκομαι συγκλονισμένος εμπρός στην ταφόπλακα της δημόσιας παιδείας και εθνικής οικονομίας στην σύγχρονη Ελλάδα. Με λίγες λέξεις τα περιγράφει όλα, άλλο σχόλιο ουδέν!




Από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου hcm.gr, ξεχώρισα τέλος τους συντελεστές του. Ιδρύτρια είναι η Σοφία Ρωκ-Μελά και πρόεδρος η Zαμπέλ Μουρατιάν. Αγνοώ αν το παιδικό μουσείο επιδοτείται από το ελληνικό κράτος, αφού είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση. Εάν όχι είναι λογικό να στηρίζεται στις χορηγίες φανερές ή μη. Πιστεύω όμως πως μια τέτοια καλή προσπάθεια δεν θα πρέπει να στηρίζεται σε χορηγούς επιχειρήσεις, αλλά να βρίσκεται αποκλειστικά υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας ή του υπουργείου πολιτισμού. Θα μου πει κανείς προτιμάς να εμπιστευθείς και την ψυχαγωγία των παιδιών σου στα ελλαδικά υπουργεία; Μάλλον θα πρέπει να μου δώσετε αρκετό χρόνο για να σκεφτώ την απάντηση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...