οι νοσοκόμοι της αριστεράς και της αγάπης

1
γράφει ο Νίκος Β. 

"Αξιότιμε κε πρόεδρε του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς"

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εύρυθμη λειτουργία των επειγόντων περιστατικών κατόπιν της επίσκεψής μου εχθές στην εφημερία του νοσοκομείου σας και μάλιστα σε βαρύ φόρτο εργασίας. 
Την καλή αυτή εντύπωση που αποκόμισα αμαυρώνει το κείμενο του πανώ - μουσαμά που είδα αναρτημένο σε περίοπτη θέση ψηλά και έξω από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου: "Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης και όχι show των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής - Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς - Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ ΓΝΑ Γ.Γεννηματάς".

συνδικαλισμός με αγάπη και ανιδιοτέλεια

Το νοσοκομείο υποτίθεται πως είναι ο χώρος της προσφοράς του ανθρώπου σε άνθρωπο, η εμπράγματη απόδειξη της αγάπης και της ανακούφισης του πόνου. Είναι αδιανόητο να φιλοξενεί καθ΄οιονδήποτε τρόπο μηνύματα μίσους και κομματικής εμπάθειας απέναντι σε συμπολίτες μας. Όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα στην αρχαία Ελλάδα τα Ασκληπιεία ήταν εκτός από θεραπευτήρια και ναοί, ένδειξη του πως αντιλαμβανόντουσαν οι πρόγονοί μας την αποστολή των ιατρών που "αποθεώνονται" ασκώντας το λειτούργημά τους. 

Δεν θέλω να σταθώ στο περιεχόμενο του μηνύματος του πανώ, αυτό το αφήνω στην κρίση σας. Ήθελα όμως να καταδείξω πως με το πρόσχημα του συνδικαλισμού που καταφανώς καπηλεύεται ο συγγραφέας του συνθήματος αυτού, καταπατάται ο ιερός χώρος του νοσοκομείου σας για να ικανοποιηθεί το κομματικό μίσος έναντι στην πρωτοβουλία ενός άλλου πολιτικού κόμματος. Άσχετα με την κομματική τοποθέτηση του καθενός από εμάς, φαντάζομαι να συμφωνήσετε μαζί μου πως μία δημοφιλής ιδέα όπως η εθελοντική αιμοδοσία υπό την αιγίδα ενός πολιτικού κόμματος ή συλλόγου, δεν παύει να αποτελεί πράξη αγάπης και δεν αποφέρει οικονομικό όφελος στον εμπνευστή της. Συνεπώς ως τέτοια πράξη αγάπης δεν είναι δυνατόν να εκμηδενιστεί και να αντιμετωπιστεί με μίσος από τα άλλα πολιτικά κόμματα.  Επιτρέψτε μου επίσης να αμφιβάλλω επίσης για την εγκυρότητα της υπογραφής του πανώ από το "Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ" και την "Πενταμελή Επιτροπή ΓΝΑ". Το πιθανότερο οι πρωτεργάτες του πανώ αυτού να είναι εγκάθετοι των αριστερών κομμάτων της αριστεράς (εσω-εξωκοινοβουλευτικής) αφού χρησιμοποιεί κατά γράμμα την ρητορική τους.

Θα παρακαλούσα αντί απάντησης από μέρους σας να επιμεληθείτε την άμεση αποκαθήλωση του κατάπτυστου αυτού πανώ που δεν τιμά διόλου την σπουδαιότητα της εργασίας και της αποστολής σας." 

Διαβάστε επίσης την σχετική ανάρτηση του ιστολογίου μας οι γιατροί θεραπεύουν τον φασισμό 


1 σχόλια:

Filopatria είπε...

Ναι αλλά αυτοί δεν είναι "ρατσιστές" που τα λένε αυτά Νίκο μου.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...