προσωπική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

0
γράφει ο Νίκος Β. 


Για άλλη μια φορά στην ζωή μου υπήρξα μέλος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό κέντρο του Κολωνού Αττικής, κατά τις πρόσφατες τριπλές εκλογές στις 18 και 25 Μαϊου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που καλούμαι να μετάσχω αμισθί στην εφορευτική επιτροπή του εκλογικού μου τμήματος, μόνο ο δικηγόρος και ο γραμματέας - συγγενής του αμοίβεται. Συγκεκριμένα ήταν η 4η φορά από το 1989 που πρωτοψήφισα. Κατόπιν συνεννόησης με τον δικηγόρο του εκλογικού τμήματος παρουσιάστηκα από τις 16:00 έως τις 01:00, το τέλος δηλαδή της διαλογής και καταμέτρησης των ψηφοδελτίων τις δύο συνεχόμενες Κυριακές. Μολονότι ήμουν επιφορτισμένος και τις δύο Κυριακές των εκλογών με την εποπτεία εκλογικών τμημάτων σε απομακρυσμένο προάστιο της Αττικής για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, δεν μετανιώνω για την επιπρόσθετη ταλαιπωρία που υπέστην και ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής στον Κολωνό. Ο λόγος είναι πως έβγαλα δύο πολύτιμα συμπεράσματα: 

  • Όντας παρών στο άνοιγμα και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της κάλπης, πείστηκα πως ο Έλληνα ψηφοφόρος πρέπει να "αδειοδοτείται" για να φέρει το δικαίωμα ψήφου, κατά το πρότυπο της άδειας οπλοφορίας! Θα μου πει κανείς μα αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας, να εκφράζει κανείς ελεύθερα το φρόνημά του και να μην υπόκειται σε καμμία λογοκρισία και έλεγχο. Έλα όμως που δεν είναι όλοι οι υπήκοοι ίσοι και όμοιοι και σίγουρα δεν δικαιούνται όλοι να "ψηφοφορούν" για τον απλούστατο λόγο πως δεν είναι όλοι πραγματικοί πολίτες! Εξηγούμαι λέγοντας πως δεν δέχομαι να έχουν όλοι ίσα πολιτικά δικαιώματα την στιγμή που δεν είναι συνεπείς στις πολιτικές τους υποχρεώσεις. Είναι άδικο και αφύσικο ο υπήκοος που εργάστηκε ελάχιστα ή καθόλου στην ζωή του, δεν προσέφερε σχεδόν καθόλου στο κοινωνικό σύνολο, δεν υπηρέτησε την πατρίδα του και τα κοινά, να διαθέτει την "άδεια ψηφοφορίας". Είναι αδύνατον και άδικο μαζί, η ψήφος του συμφεροντολόγου υπηκόου που κατά την διάρκεια του βίου του "ιδιώτευε" ή εξαπατούσε τους συνανθρώπους του με την πολιτεία του, να έχει την ίδια βαρύτητα με την ψήφο του υπηκόου που διήγε βίο και πολιτεία προς το συμφέρον του συνόλου και της πατρίδας του.
Για να με δικαιώσετε διαβάστε τα αποτελέσματα στο εν λόγω εκλογικό τμήμα:

Καμίνης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) 19,90%, 
  ισοψηφεί με τον
Κασιδιάρης (ΧΑ) 19,90%, 

Σακελαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) 16,92%, 

Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ) 14,92%,  
Κακλαμάνης (ΝΔ) 6,96%, 
 σύνολο 21,88%

ΚΚΕ 9,95%, 
Καπερνάρος (ΑΝΕΛ) 4,48%, 
Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 1,99%,  
Βιδάλης (Δυνάμεις Κοινωνίας) 1,49%, 
 Αβραμίδης (ΠΑΝ ΚΙ) 1,49%.

Ο Κολωνός είναι μία αναμφισβήτητα μία "λαϊκή - εργατική" συνοικία που έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στον εθνικιστή υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Ηλία Κασιδιάρη. Το παραπάνω αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται άριστα από την παραπάνω τυχαία καταμέτρηση του εν λόγω εκλογικού τμήματος στην οποία υπήρξα αυτόπτης μάρτυς. Αν όμως η λαϊκή αυτή συνοικία στο πολύπαθο κέντρο της πόλης δίνει σχεδόν 20% στον λαθροδήμαρχο Καμίνη (ισοψηφία με τον Κασιδιάρη όπως βλέπετε παραπάνω), και πρώτο κόμμα την ΝΔ (22% περίπου και οι δύο υποψήφιοι Σπηλιωτόπουλος & Κακλαμάνης), τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! 

Η μομφή αυτή απευθύνεται στους αγανακτισμένους υπηκόους που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν και με την αποχή τους ενίσχυσαν τα ποσοστά των κομμάτων της δυστυχίας μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚΟ-ΔΗΜΑΡ. Η δικαιολογία "δεν γουστάρω κανέναν υποψήφιο" δεν στέκει και δεν πρέπει να εκστομίζεται από ενήλικες που μέχρι πρότινος ψήφιζαν με νύχια και δόντια τα 2 μεγάλα κόμματα, αποκλειστικά για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Δεν μπορώ να δεχτώ οι ψηφοφόροι των κομμάτων της εθνικής καταστροφής να μετατρέπονται πρώτα σε κοψοχέρηδες δηλαδή μετανιωμένοι και αγανακτισμένοι υπήκοοι και ακολούθως να καταντούν απόλιδες και συνεπώς απάτριδες αρνητές ψήφου. Για τους αρνητές της στράτευσης ισχύει η αυστηρή ποινή καταναγκαστικών έργων ή το χρηματικό πρόστιμο. Στον πολέμο η λιποταξία τιμωρείται με τυφεκισμό όπως γνωρίζουμε όλοι. Στην περίπτωση του "λιποτάκτη ψηφοφόρου" που απεμπολεί την ψήφο του, εγκαταλείπει δηλαδή το "όπλο του" εν καιρώ πολέμου ποιά θα έπρεπε να ήταν η τιμωρία; Και σε αυτήν την περίπτωση ο νομοθέτης έχει φροντίσει να τιμωρεί με χρηματικό πρόστιμο τον αδιάφορο πολίτη, γιατί ο νόμος δεν τηρείται ποτέ; Ασφαλώς επειδή έτσι βολεύει το καθεστώς της διαφθοράς και της προδοσίας. 

Φανταστείτε οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι, το 50% δηλαδή του εκλογικού σώματος που συστηματικά απέχουν, να προσερχόνταν να ψηφίσουν κόμματα διαμαρτυρίας (όχι λευκό και άκυρο επειδή πραξικοπηματικά δεν καταμετρώνται) ποιό θα ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα; Μα φυσικά τα καταραμένα κόμματα της συγκυβέρνησης θα έπαιρναν τα μισά ακριβώς ποσοστά από αυτά που πήραν τον περασμένο Μάϊο! Και τότε να βλέπατε ποιά θα ήταν η ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους κυβερνώντες, την επομένη των εκλογών θα έπαιρναν μαζί με το μήνυμα και τον πούλον οριστικά! 



  • Το δεύτερο συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως η εκλογική νοθεία που επικαλούνται αρκετοί και ευνοεί τα συστημικά κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάστηκε σε μεγάλη έκταση. Σας παραθέτω και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών από το ίδιο εκλογικό τμήμα:

ΣΥΡΙΖΑ 28,88%, 
ΝΔ 19,83%, 
ΧΑ 13,36%, 
ΚΚΕ 10,77%, 
 ΠΑΣΟΚοΕΛΙΑ 6,47%, 
ΛΑΟΣ 3,88%, 
ΠΟΤΑΜΙ 3,88%, 
ΑΝΕΛ 2,59%, 
ΚΥΝΗΓΟΙ 1,30%, 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,30%, 
ΔΗΜΑΡ 1,30%, 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,30%, 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0,86%, 
ΟΙΚ. ΠΕΙΡΑΤΕΣ 0,86%, 
ΕΠΑΜ 0,43%, 
ΚΟΙΝ.ΑΞΙΩΝ 0,43%, 
ΕΕΚ 0,43%, 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 0,43%, 
ΟΑΚΚΕ 0,43%


Εδώ η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική αφού η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, οι συγκυβερνώντες ουσιαστικά, αγγίζουν το ποσοστό 28%, που δεν απέχει πολύ από το πανελλαδικό μνημονιακό αποτέλεσμα του 32%! Θα μου πείτε πως το άρθροισμα είναι χαμηλότερο του πανελλαδικού ποσοστού της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ναι αλλά όπως είπαμε, ο Κολωνός είναι "λαϊκή - εργατική" συνοικία, δεν είναι Κολωνάκι (συμπτωματικά ποσοστό 13% πήρε η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές στο τμήμα αυτό του Κολωνού, αλλά 13% πήρε και στις δημοτικές εκλογές στο Κολωνάκι για την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη)! Μάλλον η νοθεία που ισχυρίζονται κάποιοι πως έγινε στους υπολογιστές του υπουργείου εσωτερικών το βράδυ των εκλογών, δεν είναι η μόνη. Ανάλογη νοθεία έχει γίνει και στον εγκέφαλο του νεοέλληνα είτε ψηφοφόρου είτε αρνητή ψήφου, από τους αλεπάλληλους "ψεκασμούς" πρωτίστως από την δημόσια εκπαίδευση και τους καθηγητάδες της μεταπολίτευσης, ακολούθως τα ΜΜΕ και τέλος από τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας καθημερινά! Κάποιοι ανθίστανται περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Το σίγουρο όμως είναι πως έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα έως την μαζική αφύπνισή μας ως έθνος. 

ένας από τους πολλούς τρόπους ψεκασμού





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...