η πολιτική πορεία προς την εξουσία

0
γράφει ο Νίκος Β.






Οι στάσεις στην πολιτική πορεία προς την εξουσία είναι οι εξής:  

1ος σταθμός: αγώνας στο δρόμο, 
2ος σταθμός: αγώνας εναντίον του οικονομικού κατεστημένου, εγχώριου και ξένου,
3ος σταθμός: αγώνας εντός του κοινοβουλίου, 
4ος σταθμός: αγώνας μέσα από την φυλακή, 
Τερματικός σταθμός: η εξουσία.

Οποιαδήποτε παράβλεψη στην σειρά των παραπάνω σταθμών δεν οδηγεί στον επιθυμητό προορισμό που είναι η μακρόπνοη εθνική διακυβέρνηση.

Ο Ιωάννης Μεταξάς αγωνίστηκε εντός της βουλής αρχικά, ενώ όταν του ανατέθηκε η αρχή από τον βασιλιά φρόντισε να διαπαιδαγωγήσει την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα την νεολαία. Εξουδετέρωσε το οικονομικό κατεστημένο, επειδή εφήρμοσε τον εθνικό κοινωνισμό και την αρμονική συμβίωση των τάξεων, συνέβαλε στην βιομηχανοποίηση και συγχρόνως ακολούθησε φιλεργατική και φιλαγροτική πολιτική. Τελικά τα ξένα συμφέροντα και συγκεκριμένα οι Άγγλοι και Σοβιετικοί "σύμμαχοι" ανέκοψαν την νικηφόρα πορεία του, δολοφονώντας τον εν μέσω των δύο πολέμων με Ιταλία και Γερμανία, προκειμένου να υποχρεώσουν τον Χίτλερ να εκστρατεύσει στον ευρωπαϊκό νότο (παραβλέφθηκαν οι σταθμοί 1, 2 και 4). Ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος ήταν το τραγικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος πήρε την εξουσία δίχως τον αγώνα στον δρόμο, δίχως τον αγώνα εναντίον των οικονομικών συμφερόντων, δίχως τον αγώνα εντός της βουλής, δίχως την προπαίδευση της κοινωνίας. Εν τούτοις κατάφερε να κερδίσει την συμπάθεια μεγάλου μέρους του λαού χάρις στην πρωτοφανή βιομηχανοποίηση της χώρας και την φιλολαϊκή και πατριωτική πολιτική. Τελικά κατέληξε και απεβίωσε στην φυλακή, ηττημένος και αυτός από τα ξένα συμφέροντα και τον πόλεμο από τους Αμερικάνους "συμμάχους" που τον καθαίρεσαν πριν προλάβει να ολοκληρώσει την μετάβαση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως είχε εξαγγείλει (παραβλέφθηκαν οι σταθμοί 1, 2 και 3). Η προδοσία της Κύπρου και η απομάκρυνσή της από την Ελλάδα, ήταν το τραγικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας.

Οι ηγέτες της μεταπολίτευσης έδωσαν τον αγώνα στον δρόμο, τους κοινωνικούς χώρους και τον συνδικαλισμό, συμμαχόντας όμως εκ προοιμίου με τα εγχώρια αλλά και τα ξένα συμφέροντα. Κατόπιν τα κόμματά τους μπήκαν στην βουλή και εν τέλει ανέλαβαν την εξουσία χάρις στην εξαπάτηση της κοινωνίας με την υποστήριξη των ΜΜΕ που πάντοτε εκφράζουν τα οικονομικά συμφέροντα στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες (παραβλέφθηκαν όμως οι σταθμοί 2 και 4). Η κατάληξη για τους ηγέτες του ψεύδους και του παράνομου πλουτισμού εις βάρος του ελληνικού λαού τα τελευταία 40 χρόνια, οφείλει να είναι είτε η φυλάκισή τους, ο εξοστρακισμός τους, είτε η απόδρασή τους από την Ελλάδα.

Οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την μακρά και επίπονη πορεία προς την εξουσία. Ήρθαν σε σύγκρουση εναντίον όλων, αγωνιζόμενοι στον δρόμο, εναντίον των εργολάβων της πλουτοκρατίας και των ΜΜΕ, μέσα στην βουλή και τους τελευταίους έξι μήνες μέσα και από τα κελιά των φυλακών. Η Χρυσή Αυγή έως σήμερα έχει ακολουθήσει κατά γράμμα το πολιτικό δρομολόγιο προς την εξουσία, βρισκόμενη προς το παρόν στον σταθμό υπ'αριθμόν 4 (μακρά πορεία προς την εξουσία).
Οι διπλές εκλογές του Μαϊου 2014 θα δώσουν την τελική ώθηση προς τον τερματικό σταθμό! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...