η αλήθεια αργεί όμως πάντα φθάνει

0

γράφει ο Νίκος Β.




Η Αλήθεια μοιάζει με την διάσημη επώνυμη καλεσμένη σε μία συνεστίαση. Έως ότου φθάσει, όλοι οι καλεσμένοι δυσανασχετούν μαζί της επειδή τους έκανε να πεινάσουν αναμένοντάς την. Κάποιοι ισχυρίζονται πως την γνωρίζουν και πως έχουν συναντηθεί μαζί της παλιότερα, ενώ προσπαθούν να την περιγράψουν με ψεύτικες υπερβολές και κολακείες. Κάποιοι άλλοι επειδή μάλλον την φθονούν λένε πως δεν της αξίζουν οι διθυραμβικές περιγραφές και πως η φήμη της προηγείται της αξίας της. Εν τω μεταξύ όλοι οι καλεσμένοι ανυπομονούν να συναντήσουν την αργοπορημένη επώνυμη επειδή είναι περίεργοι να την γνωρίσουν επί τέλους από κοντά. Όταν όμως τελικά φθάσει η Αλήθεια στη συνεστίαση, όλοι εντυπωσιάζονται από την γοητεία της, συζητούν μαζί της, κάποιοι ενθουσιάζονται από την προσωπικότητά της, ενώ άλλοι μετανιώνουν που την υποτίμησαν ή υπερέβαλλαν στην περιγραφή τους προηγουμένως. Σίγουρα όμως όλοι οι καλεσμένοι θα θυμούνται για πάντα εκείνη την βραδιά.

Ο πρόλογος αυτός είναι σχετικός με την σελίδα της φωτογραφίας από το αυθεντικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό «Ηλίου» που υπήρχε στην οικογενειακή βιβλιοθήκη. Το περίφημο αυτό έργο μας γυρνά πολλές δεκαετίες πίσω, όμως η ελληνική γλώσσα της εποχής εκείνης είναι σίγουρα πολύ πιο πλούσια και άρτια από την σημερινή. Διαβάστε στην κιτρινισμένη σελίδα του τις ερμηνείες των λημμάτων «εθνικισμός και εθνικιστής» και γκρεμίστε την νεοταξική προπαγάνδα που το αντισυνταγματικό τόξο της μεταπολίτευσης επέβαλε στην εκπαίδευση των Ελληνόπουλων, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Εάν είχατε πειστεί πως ο εθνικιστής είναι ο φασίστας που μισεί τα άλλα έθνη και λαούς, είναι καιρός να διορθώσετε την άποψή σας. Εάν όμως γνωρίζατε πως ο εθνικιστής είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του και την προασπίζεται έναντι των επιβουλών της, μπορείτε να τρίψετε στην μούρη του νεοταξίτη συνομιλητή σας την σελίδα αυτή! Εμπρός μην χάνετε καιρό, σπεύσατε να υπερασπιστείτε το αυτονόητο γιατί σύντομα θα ενοχοποιηθούν και οι λέξεις «πατρίδα και πατριώτης»! 


Θα αναφερθούμε επιγραμματικά και στο αρχαιοελληνικό μαίανδρο ή χειρώνιο λαβή και στα άλλα ηλιακά αρχαία σύμβολα, ένα εκ των οποίων έγινε το σήμα κατατεθέν των ναζί του Χίτλερ. Η νέα τάξη πραγμάτων και η σιωνιστική πολιτική ορθότητα έχει πείσει ακόμα και μετριοπαθείς Έλληνες πως είναι έγκλημα να σχεδιάζουμε και μόνο, γεωμετρικά σύμβολα με ορθές γωνίες! Φοβόμαστε ακόμα και να μοιραζόμαστε τις χιλιάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν μαιάνδρους από όλα τα ελληνικά μνημεία της αρχαιότητας εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας. Εκτός λοιπόν από τα αμέτρητα αγγεία, μνημεία και ερείπια της αρχαιότητας, πολλά από τα οποία βρίσκονται στα μουσεία μας, παραθέτω τις αυτές 2 φωτογραφίες:

Η κακή σβάστικα που κοσμεί το σήμα του ιστορικού γυμναστικού συλλόγου Απόλλωνα Σμύρνης στα τέλη του 19ου αιώνα.

Λεπτομέρεια από το Ιλίου μέλαθρον, το σύγχρονο νομισματικό μουσείο, που υπήρξε η οικία του περίφημου αρχαιολόγου Σλήμαν στο κέντρο των Αθηνών, έργο του αρχιτέκτονα Τσίλερ. 

Η Αλήθεια μπορεί να αργεί, όμως στο τέλος καταφθάνει και γοητεύει τους πάντες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...