πολιτικοί ταξιδευτές

0
γράφει ο Νίκος Β. 
Είδες η ΔΕΗ;

Πάντοτε γοήτευε τους Έλληνες υπηκόους η εικόνα των πολιτικών που ταξιδεύουν «στας Ευρώπας» για να συνδιαλλαγούν με τους ευρωπαίους ομόλογούς τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ΓΑΠ που είχε "σπάσει τα πόδια του" στα ταξίδια; Αντίθετα ο προκάτοχός του Κωστάκης Καραμανλής ήταν λιγότερο κινητικός και όταν παρέδωσε την σκυτάλη στον ΓΑΠ πολλοί είπαν, κοίταξε το «παιδί ο Γιώργος» πόσο δραστήριος και μαχητικός είναι για το χατήρι της χώρας μας. Τρέχει στις τέσσερις άκρες του κόσμου για να διασώσει την Ελλάδα από την χρεωκοπία, τον έχει χάσει το σπίτι του…
Βέβαια τι εστί σπίτι για τον "25% Έλληνα" το διαπιστώσαμε μετά το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας. Συνεχείς άδειες από το κοινοβούλιο για διαλέξεις επί πληρωμή στην Αμερική με θέμα "διαλύσε και εσύ την χώρα σου, μπορείς", ενώ ο μισθός του βουλευτή να τρέχει αδιάκοπα. Ο υψηλόβαθμος πωλητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα αντικαταστάθηκε από τον τσανακογλύφτη Mπένι Τούρκογκλου ο οποίος επέκτεινε την εκπροσώπηση του ΔΝΤ στην Κύπρο, στην Βαρδαρία, στο Κόσοβο, έως και πρόσφατα στην Ουκρανία! Οι εργατικοί υπάλληλοι δεν πάνε ποτέ χαμένοι. Το ΠΑΣΟΚ έως σήμερα που λήγει η αποστολή του, εξέθρεψε τους καλύτερους τυχοδιώκτες, σε διάφορα χρώματα και γεύσεις.


we need global masturment



Στην περίπτωση του ΓΑΠ, όσοι δεν τον γνώριζαν καλά έως τότε, διαπίστωσαν όμως πως η κινητικότητα αυτή επρόκειτο για την έμφυτη τάση φυγής από την Ελλάδα και τους υπηκόους της. Δεν κόπιαζε για την προκοπή της χώρας, απλώς ξεκίνησε από την πρώτη μέρα της εξουσίας του εντατικά το "πρόγραμμα global government" με έμφαση στις επαφές υπερατλαντικού τύπου.  Εικάζουμε πως και στην περίπτωση του Μπένι κάτι ανάλογο θα συμβεί, θα κάνουμε μαύρα μάτια να τον δούμε μετά τις ερχόμενες εκλογές, αν και είναι ο τύπος που δεν περνά απαρατήρητος! Το βέβαιο είναι πως θα αποδράσει σε ευρωπαϊκό προορισμό κατά τα πρότυπα του προκατόχου του ΓΑΠ, όπως έκαναν και άλλοι πασόκοι, Παπουτσής, Μπιρμπίλη, Δαμανάκη, κ.α.


Μου ήρθε μία νέα επαγγελματική ιδέα: 
Πρακτορείο ταξιδιών για τις VIP αποδράσεις των πολιτικάντηδων. Ασφαλείς και μυστικοί προορισμοί στο εξωτερικό. Εισητήριο άνευ επιστροφής (one way), αφού η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προαιρετική και επισφαλής. Προσφέρουμε απόλυτη εχεμύθεια και προστασία. 
Για το σλόγκαν της επιχείρησης σκέφτηκα το: 
"επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν τρομάξουν δραπετεύουν"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...