οι δημοσκοπήσεις των δημίων μας

0


Γράφει ο Νίκος Β.


Τι εστί τηλεφωνική δημοσκόπηση που γίνεται κατόπιν παραγγελίας ενός τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού ή μίας εφημερίδας; Τίποτε άλλο εκτός από την χειραγώγηση των ψηφοφόρων μέσω των ΜΜΕ, δηλαδή την προκατάληψη του εκλογικού αποτελέσματος! Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τον λόγο: Υπάρχουν οι εξής δημοσκοπήσεις, οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, οι δημοσκοπήσεις με την μέθοδο του στοιχήματος, οι δημοσκοπήσεις με την μέθοδο της φυσικής κάλπης. Κάποιος φίλος που ασχολείται με την στατιστική μου εξήγησε πως η μέθοδος του στοιχήματος είναι περισσότερο έγκυρη από την τηλεφωνική, ακόμα και την διαδικτυακή. Πιστεύω όμως πως η πιο αξιόπιστη είναι η μέθοδος της φυσικής κάλπης που πλησιάζει την επιτυχία της μεθόδου των exit polls την ημέρα των εκλογών. Ασφαλώς όσο μεγαλύτερο είναι το δείγμα και η γεωγραφική διασπορά των καλπών, τόσο πιο επιτυχημένη είναι η σφυγμομέτρηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σχετικά τώρα με τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, έως σήμερα μου έχουν τηλεφώνησει γνωστές και άγνωστες εταιρείες για διαφορετικά ερωτηματολόγια, κάποιες φορές με υπάλληλο που θέτει τα ερωτήματα και καταγράφει τις απαντήσεις, αλλά και άλλοτε με την χρήση αυτόματου τηλεφωνητή για την υπαγόρευση των ερωτήσεων και δυνατότητα απάντησης με το τηλεφωνικό πληκτρολόγιο. Κάποια στιγμή υποψιάστηκα πως μπορεί να στοχοποιούμαι για τις εκλογικές μου προτιμήσεις, ξεκίνησα και εγώ με την σειρά μου να τους ερωτώ για λογαριασμό ποίου πραγματοποιούν την δημοσκόπηση. Κανείς δεν μου απεκάλυψε τον πελάτη του, απαντώντας μου ένα ξερό "δεν γνωρίζω"! Αναρωτηθείτε λοιπόν αφού δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο εντολέας της δημοσκόπησης, πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων; Ιδιαίτερα όταν τα τηλεοπτικά κανάλια των νταβατζήδων είναι αυτά που χρηματοδοτούν τις περισσότερες δημοσκοπήσεις που βλέπουμε στις τηλεοράσεις εβδομαδιαία! Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πως τα οικονομικά συμφέροντα των καναλαρχών συμπίπτουν με τα εκλογικά συμφέροντα του καθεστώτος. Εξάλλου πώς γνωρίζουμε εμείς οι ακροατές των αποτελεσμάτων πως είναι φιλαλήθη και σύμφωνα με την στατιστική δεοντολογία και όχι μαγειρεμένα αποτελέσματα κατά το δοκούν;  Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να γίνονται δημοσκοπήσεις εν καιρώ κοινωνικής αναταραχής προκειμένου να μην διασαλευθεί η κοινωνική τάξη. Αυτός ο νόμος πάει περίπατο, αφού τα κανάλια της διαπλοκής κατά κανόνα επιλέγουν, διογκώνουν, υπερπροβάλλουν και εν τέλει δικάζουν τα πολιτικά δρώμενα, είτε αυτά είναι προεκλογική εκστρατεία, είτε κοινωνική αναταραχή και οικονομικά σκάνδαλα. Πρόσφατα αποσύρθηκε το άρθρο 7 του νόμου 3603/2007 σχετικά με την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων κατά το ύστατο χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, σίγουρα με κάποιο πειστικό "δημοκρατικό" πρόσχημα, εξυπηρετώντας απροκάλυπτα αυτή καθεαυτή την σκοπιμότητα των "δημοσκοπήσεων των δημίων μας".

Στημένες δημοσκοπήσεις λοιπόν, αλλά τί μας θυμίζουν; Σε εμένα θυμίζουν έντονα τον εβραϊκό δόλο που πρώτα δημιουργεί την πληγή και ακολούθως υπόσχεται πως θα την θεραπεύσει. Έτσι ακριβώς όπως συνέβη στην αρχαιότητα με την ερμηνεία των κακών ονείρων των βασιλιάδων της Αιγύπτου από τον Ιωσήφ και της Βαβυλώνας από τον Δανιήλ. Αφού προηγήθηκε ο υπνωτισμός και δηλητηριασμός με μαγγανεία από τους προφήτες, οι "φιλεύσπλαχνοι μάγοι" ερμήνευσαν τον εφιάλτη και εθεράπευσαν τους δύστυχους βασιλείς, πάντοτε με τα σχετικά ανταλλάγματα. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη με παραδείγματα της μεθόδου "του δηλητηρίου και του αντιδότου". Πρόκειται για διαχρονική και σχεδόν πάντοτε επιτυχή πολιτική μεθόδευση, που συναντά συχνά κανείς και στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους τον 19ο αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πολιτικός αγώνας, αλλιώς η πολιτική, έχει τόσο εκφυλιστεί και απαξιωθεί σήμερα. Η πολιτική δεν γίνεται πλέον με αντιπαράθεση γεγονότων, στοιχείων, λογικών επιχειρημάτων και ιδεολογίας. Ο πολιτικός πόλεμος είναι πια αποκλειστική υπόθεση δόλου, ψεύδους και χαλκευμένων πληροφοριών από όλα τα είδη των ΜΜΕ που παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο και το παράλογο ως λογικό και αναπόφευκτο. Δυστυχώς το διαδίκτυο με την αμεσότητα και ανεξαρτησία του δεν επαρκεί για να διαδώσει ευρέως την αλήθεια, αντίθετα εκτός από δαιδαλώδες είναι και χειραγωγήσιμο από τα ίδια οικονομικά συμφέροντα που κινούν τα πολιτικά νήματα των μαριονετών πολιτικών. Το διαδίκτυο καταλήγει και αυτό τελικά ένα Μέσο Μαζικής Εξαπάτησης ακόμα και για τους έμπειρους χρήστες του. Επαφίεται στην βούληση και θάρρος του καθενός από εμάς να αναζητήσει την πολυφωνία, να εντοπίσει τις πληροφορίες και τελικά να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα στην ανεξαρτησία του διαδικτύου. 


Κορυφαία στιγμή της θητείας του δημάρχου Αθηναίων


Γυρνώ πίσω στις δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές που δημοσιεύονται σωρηδόν για την εκλογική μάχη στους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης τον προσεχή Μάϊο. Διαβάσαμε και ακούσαμε πως όλες δίνουν προβάδισμα στον Καμίνη και τον Μπουτάρη αντίστοιχα! Σίγουρα δύο από τους λατρεμένους δημάρχους του σκιώδη αλλά και σκαιού ηγεμόνα της Ευρώπης Τζόρτζ Σόρος, του μεγάλου "φιλανθρώπου, φιλειρηνιστή και αντιφασίστα". Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ανδρών είναι ο εθνομηδενισμός και αντιεθνικισμός, η ανοχή στη λαθρομετανάστευση, η σκανδαλώδης προβολή της ομοφυλοφιλίας, η εις βάρος του ελληνισμού και συγχρόνως η εις όφελος των Εβραίων και των Τούρκων αναθεώρηση της ιστορίας. Κατά "ευτυχή συγκυρία" και οι δύο δήμαρχοι αυτοί εξελέγησαν χάρις στην αλλοίωση της εκλογικής βούλησης του ελληνικού λαού με την ψήφο πολιτογραφημένων "παράτυπων" μεταναστών. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα πεπραγμένα τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα γνωρίζουμε όλοι. 

Στέκομαι μόνο σε μία δήλωση του Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ στις αρχές του μήνα Μαρτίου, που είπε πως εξασφάλισε 120 εκατομμύρια € από την Ευρώπη τα τέσσερα χρόνια της θητείας του! Δυστυχώς δεν αποσαφήνισε από που προήλθαν αυτά τα χρήματα, ούτε εάν ήταν μετρητά, δάνεια, πρώτες ύλες όπως π.χ. καύσιμα που αμφότεροι οι δήμαρχοι Καμίνης και Μπουτάρης δέχθηκαν περιχαρώς από τον Σόρος. Το χρέος του δήμου Αθηναίων από δάνεια εκτινάχτηκε την περίοδο των Olympic Games. Παρά τα υψηλότατα δημοτικά τέλη καθώς και τα άλλα έσοδα από ενοίκια, διαφημίσεις, πρόστιμα και εκδηλώσεις, τις περικοπές εξόδων από τις απολύσεις συμβασιούχων υπαλλήλων, την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, και τέλος την «εξασφάλιση 120 εκατομμυρίων € από την Ευρώπη», ο Καμίνης δεν μπόρεσε να εκμηδενίσει το χρέος του προκατόχου του Κακλαμάνη. Γιατί άραγε δεν τα κατάφερε ο δημοφιλέστερος δήμαρχος; Οι υπόλοιπες μομφές για σκάνδαλα θα εξιχνιαστούν μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαίου, πριν δεν το ελπίζω. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για έναν ανύπαρκτο δήμαρχο με ανύπαρκτο έργο, δημιούργημα του πολιτικού μέντορά του Γιώργου Παπανδρέου και του "Γιώργου" Σόρος. Μου έρχεται στο νου η ρήση του Πλάτωνα: 
Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν ... Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.

Περισσότερα για τον καταλληλότερο δήμαρχο Αθηναίων στην παλαιότερη ανάρτησή μας:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...