το ένα χέρι νίβει το άλλο...και τα δύο πνίγουν τον Έλληνα

1
γράφει ο Νίκος Β.

Άκουσα εχθές από υπάλληλο της γνωστής εταιρείας Πάτσης-κρύσταλα πως μόνο στην εταιρεία τους, ο Άκτωρ εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ χρωστά 600.000 €. Φανταστείτε γενικότερα στον κατασκευαστικό κλάδο σε πόσους υπεργολάβους χρωστούν οι εταιρείες μόνο αυτού του ομίλου ιδιοκτησίας Μπόμπολα. Διέρρευσε πρόσφατα πως το συνολικό χρέος του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ στις τράπεζες μόνο, ανέρχεται σε 1.700.000.000 € (δις για όσους ζαλίζονται από τα μηδενικά).

Ακολούθως αναρωτιέμαι: Σε ποιούς άλλους κλάδους δραστηριοποιούνται οι όμιλοι Μπόμπολα;
Όλοι γνωρίζουμε πως στα ΜΜΕ δεσπόζει η εταιρεία Πήγασος η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της Τηλέτυπος βλέπε Mega (κατά κόσμον τουρκοκάναλο). Μόνο τα χρέη της Πήγασος στις τράπεζες, στην οποία ανήκει και η εφημερίδα Έθνος, χρωστά στις τράπεζες 170.000.000 €.


Εύκολα ανακάλυψα πολλές άλλες δραστηριότητες των Μπομπολαίων σε άμεση σχέση με τα δημόσια έργα, όπως: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία οδός, σιδηροδρομικά έργα ΕΡΓΟΣΕ, ψηφιακή τηλεόραση DIGEA. Επίσης η έκδοση σχολικών βιβλίων μετά την κατάργηση του ΟΕΔΒ, τα στούντιο της νέας δημόσιας τηλεόρασης. Άλλος εγγύς στόχος με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας είναι η πανελλαδική διαχείριση απορριμάτων, καθώς και η υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. 


Κατόπιν αναρωτιέμαι: Εντάξει απέναντι στις τράπεζες, είναι φυσικό να χρωστά ο κάθε επιχειρηματίας που δανείζεται, το ίδιο συμβαίνει και με την αυτοκρατορία του Μπόμπολα. Πόσα όμως να χρωστά το ελληνικό δημόσιο στους ομίλους του Μπόμπολα, αφού ο μεγιστάνας της μεταπολίτευσης συνεργάζεται συστηματικά με το ελληνικό δημόσιο; Ποιό είναι το ισοζύγιο "χρωστάω - μου χρωστάνε" τελικά; Μήπως αδικώ τον μεγιστάνα;

Πριν βρω αυτή την απάντηση στο διαδίκτυο, αλίευσα πως μία άλλη εταιρεία των ομίλων Μπόμπολα, η Ελληνικός Χρυσός χρωστά στο Ελληνικό δημόσιο 15.000.000 €. Επίσης άλλη μία εταιρεία του Μπόμπολα που κατέχει μετοχές του πρώην κρατικού καζίνου Πάρνηθας χρωστά στο δημόσιο 25.000.000 €.  Μιλάμε λοιπόν για μία νέα πληγή χρέους των ομίλων Μπόμπολα, τα χρέη του απέναντι στο ελληνικό κράτος. 

Καμμία πληροφορία όμως σχετικά με τα χρέη του ελληνικού δημοσίου απέναντι στον Μπόμπολα. Απορώ πως μπορεί να απουσιάζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου απέναντι στον Μπόμπολα. Είμαι σίγουρος πως και το δημόσιο χρωστά με την σειρά του στους ομίλους του Μπόμπολα, απόρροια των ποικίλων και ογκωδών συναλλαγών του με τον μεγιστάνα των δημόσιων έργων. Γιατί τότε κανείς δεν έγραψε ή διέρρευσε κάτι σχετικά με το ποσό αυτό; Γιατί κανείς δημόσιος λειτουργός, πολιτικός ή το λογικότερο τα ΜΜΕ που κατευθύνονται από τον ίδιο τον Μπόμπολα, δεν έγραψαν ή είπαν ποτέ το παραμικρό για να αντικρούσουν τις κατηγορίες χρέους του Μπόμπολα απέναντι στο ελληνικό δημόσιο;

Η μόνη λογική απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι η διαπλοκή! Ο ίδιος ο μεγαλοεργολάβος δεν "καρφώνει" στον ελληνικό λαό τις καθυστερούμενες οφειλές του δημοσίου απέναντί του, γιατί περιμένει νέες αναθέσεις σε ακόμη μεγαλύτερα κομμάτια της κρατικής πίτας. Τα νέα αυτά κομμάτια θα είναι μεγαλύτερα και πιο "ζουμερά" από τα προηγούμενα και όπως όλοι ξέρουμε, ο λύκος έχει μεγάλο στόμα και μεγάλη όρεξη! Μπορεί να περιμένει λοιπόν έως ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει το πελώριο στόμα του και καταβροχθίσει την κρατική πίτα. Εάν το σκεπτικό αυτό είναι σωστό, τότε και η συμμετοχή του Άκτωρα στην λαομίσητη ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα, είναι ένα ακόμη διαπιστευτήριο διαπλοκής. Τα οικονομικά οφέλη δεν είναι αξιόλογα για τον αχόρταγο λύκο Μπόμπολα αφού το μόλις 1.000.000 € του συνολικού κόστους του τζαμιού (παραγγελιά του Ερντογάν) ωχριά εμπρός στο μεγάλο φαγοπότι του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που η χούντα του μνημονίου έχει δεσμευτεί να φέρει εις πέρας.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γενικά η τακτική του δανείζω και δανείζομαι, και αυτό θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...